Három DAC-játékos is versenyben a hónap játékosa címért

Ondik Gábor 2019. május 11., 09:41

Remek győzelmi szériát produkál a dunaszerdahelyi DAC, ami több jó egyéni teljesítménynek is köszönhető. A Fortuna Liga és a Ligás Klubok Uniója közös szervezésében minden hónapban kihirdetik a hónap játékosát. Az áprilisi jelöltek között három dunaszerdahelyi játékost is találhatunk.

Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi DAC áprilisban mind a négy mérkőzését megnyerte, a Zsolnát hazai pályán verték a sárga-kékek 1-0-ra egy remek iramú mérkőzésen, majd idegenben a Szered ellen rendeztek gólfesztivált Hyballa védencei egy 5-0-s győzelemmel. Ezt követően a szezon legtávolabbi túráján Zemplénben győztek a dunaszerdahelyiek 2-0-ra, majd az áprilisi utolsó mérkőzésen, Vida Kristopher góljával megszakították a bajnok pozsonyi Slovan veretlenségét.

A hónap játékosa címre három dunaszerdahelyi játékos is bekerült a jelöltek közé. Az utóbbi hetekben bombaformában védő cseh kapuvédő Martin Jedlička, több alkalommal is remek védésekkel mentette meg csapatát a góltól, ráadásul büntetőt is védett a Slovan ellen, a szezonban már másodszor. Jedlička áprilisban mind a négy mérkőzését kapott gól nélkül hozta le. A cseh hálóőr mellett a panamai válogatott védője Eric Davis is a jelöltek között szerepel, valamint a sárga-kékek magyar támadója Vida Kristopher. A DAC magyar támadója a Szered ellen gólpasszt adott majd a Nagymihály és a Slovan ellen győztes gólt szerzett, ezzel pedig már 10 gólnál és 5 gólpassznál jár.

Képgalériánk:
Fotó: fcdac.sk

A DAC korábbi csapatkapitánya a horvát Marin Ljubičič is nevét is megtalálhatjuk a jelöltek között, valamint további két Slovan futballistát, a szlovén Andraž Šporart, aki a gólkirályi cím elsőszámú várományosa, valamint a marokkói Moha Kadfit.

A játékosokra a következő linken lehet voksolni.

0 HOZZÁSZÓLÁS