Gólzáporos győzelemmel kezdte a felkészülést a DAC

Ondik Gábor 2019. június 22., 14:00

Gólzáporos győzelemmel kezdte meg a felkészülést a dunaszerdahelyi DAC hazai környezetben a MOL Akadémián. A sárga-kékek ellenfele a másodosztályú Somorja volt.

Fotó: fcdac.sk

A sárga-kékek a MOL Akadémián könnyed győzelmet arattak a másodosztálybeli Somorja ellen, akikkel a héten együttműködési megállapodást kötött a DAC, ezáltal a következő szezonban a Somorja lesz a DAC farmcsapata.

A somorjai kispadon ezen a mérkőzésen debütált a csapat új vezetőedzője, Branislav Sokoli, aki legutóbb a cseh élvonalban szereplő Slovan Liberec másodedzője volt, Hornyák Zsolt mellett.

A találkozó egy gyors dunaszerdahelyi góllal indult, miután Taiwo már a 2.percben megszerezte a vezetést a házigazdáknak.

Ezt követően is a sárga-kékek maradtak támadásban, és ismét zörrent a somorjai háló. Ezúttal Čmelík középre tett labdája után ismét Taiwo volt eredményes. A gyors dunaszerdahelyi gólokat követően komoly szépítési lehetőség adódott a somorjai csapat előtt, de Pančík túlcifrázta és elpuskázta a nagy lehetőségét. Az első negyedóra végén a DAC horvát támadója, Divkovič növelte háromgólosra egy távoli lövéssel a sárga-kékek előnyét. A folytatásban magabiztos előnyük tudatában a DAC játékosai megnyugodtak, a vendégek előbb Artur parádés góljával szépítettek, majd az első játékrész hajrájában Pančík egy gólra csökkentette a Somorja hátrányát. A játékrész legvégén Divkovič ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a somorjai védők, így büntetőhöz jutottak a sárga-kékek. A megítélt büntetőt a DAC csapatkapitánya, Kristián Koštrna váltotta gólra.

Fordulást követően Peter Hyballa szinte az egész csapatot lecserélte, több fiatal tehetségnek és próbajátékosnak is lehetőséget biztosítva.

A mérkőzés 58.percében a Somorja megszerezte harmadik gólját is a találkozón, miután szinte azonnal pályára lépését követően a hálóba talált a vendégek fiatal felvidéki tehetsége, Méry Tamás. A hazaiaknál nagyon jó benyomást tett a próbajátékon szereplő Sarani, több remek helyzetet alakított ki, valamint két komoly lehetősége is volt. A mérkőzés hajrájában a fiatal tehetségek közül Bögi talált be, majd a 86.percben a sárga-kékek új szerzeménye, Jakub Švec is góllal debütált Dunaszerdahelyen.

Képgalériánk:
Fotó: fcdac.sk

A DAC vasárnap ismét pályára lép, ezúttal is a MOL Akadémián. A sárga-kékek vasárnap 11 órakor fogadják a lengyel másodosztályban érdekelt Sosnowiec csapatát.

Felkészülési mérkőzés:
DAC 1904 Dunaszerdahely – FC STK Somorja 6-3 (4-2)
Dunaszerdahely, MOL Akadémia
Gólszerzők: Taiwo (2., 8.,), Divkovič (15.), Koštrna (45., büntetőből), Bögi (81.), Švec (86.) ill. Artur (25.), Pančík (36.), Méry (58.)
0 HOZZÁSZÓLÁS