Gólzápor a Somorja meccsén, újabb komáromi vereség

Ondik Gábor 2019. szeptember 22., 17:14

A szlovák másodosztály hétvégi fordulójában hiába talált három alkalommal a hálóba a Somorja, ezúttal vereséget szenvedtek. A KFC is újabb vereséget szenvedett, ezzel pedig tovább zuhant a táblázaton.

Fotó: Őry Tibor

A szlovák másodosztály 10. fordulójában tovább folytatódott a Somorja vesszőfutása. A csallóközi gárda a sorozatban hatodik bajnokiján maradt nyeretlen, ezzel pedig a tabella utolsó előtti helyét foglalja el a somorjai együttes.

Branislav Sokoli együttese ezúttal Puhóban szenvedett vereséget egy nyolcgólos mérkőzésen. A hazai csapat az első játékrész hajrájában egy percen belül szerzett két gólt, amivel előnybe kerültek. Szünetről visszatérve pedig kinyitották a gólcsapokat, és hat gól született a második játékrészben.

Az 54. percben a Somorja szépíteni tudott Legnius révén, azonban a hazaiak Michlík és Holiš révén gyorsan két góllal válaszoltak. A hajrában Rymarenko duplázni tudott, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A következő fordulóban a Somorja hazai pályán fogadja a korábbi felvidéki gólvágó Németh Szilárd csapatát, a pozsonyi Slovan junior együttesét.

II. liga, 10. forduló:
MŠK Puhó - FC ŠTK Somorja 5-3 (2-0)
G.: Krčula (37., büntetőből), Vlček (38.), Michlík (58.), Holiš (60.), Munyorove (87.) ill. Legnius (54.), Rymarenko (76., 90., büntetőből)

A komáromi KFC is sorozatban ötödik mérkőzésén maradt nyeretlen, ezzel tovább zuhant a tabellán Jozef Olejník csapata. A lila-fehérek ezúttal is otthon maradtak nyeretlenek, miután a az élbolyba tartozó Besztercebánya hátrányból fordítva mindhárom pontot elvitte.

A Duna-partiak hiába szerezték meg a vezetést az első játékrész legvégén a csereként beálló Pinte Patrik révén, hiszen a második játékrészben nem tudták megtartani előnyüket, és harmadik hazai meccsükön sem tudtak győzni.

A második játékrész 65. percéig tartotta előnyét a komáromi csapat, majd szinte öt perc alatt három gólt is kaptak a Duna-partiak, ami újabb vereséget jelentett. Ezzel egészen a 11. helyre esett vissza Jozef Olejník együttese.

KFC Komárom - MFK Besztercebánya 1-3 (1-0)
G.: Pinte (44.) ill. Starší (65.), Snitka (67.), Willwéber (70.)
0 HOZZÁSZÓLÁS