2018. június 15., 19:39

Füleki győzelem a gömöri rangadón

Oroszországban megkezdődött a labdarúgó-világbajnokság, idehaza pedig utolsó fordulójához érkeztek a III.liga és az alacsonyabb osztályú bajnokságok küzdelmei.

msk_ftc.jpg
Fotó: Virsinszky Tamás

A közép-szlovákiai Tipos III.liga zárófordulójának első mérkőzésén igazi gömöri rangadót rendeztek, Rimaszombat fogadta Fülek csapatát.

Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a fülekiek a rossz őszi szezon ellenére sem esnek ki a 3. ligából, hiszen tavasszal magára talált Vízkeleti János csapata, s utolsó öt mérkőzésüket zsinórban megnyerték. Rimaszombat számára szintén tét nélküli volt az összecsapás, mert az eredménytől függetlenül a második helytől sem előrébb, sem hátrébb nem végezhettek.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, és Vasilko góljával már a 12. percben vezetést szereztek. Az előny birtokában azonban veszélytelenebbé vált a rimaszombatiak játéka, a vendégek fokozatosan átvették a kezdeményezést és még a félidő előtt egyenlíteni tudtak. A második játékrészben is összeszedettebben játszó fülekiek Fajd lövését követően végül megfordították a mérkőzés állását, s megérdemelten vitték el a három pontot Gömörből.

Rimaszombati VSK - FTC Fülek 1:2 (1:1)
300 néző: Vezette: Ľupták, Súhrada, Behančín
Gólszerzők: 12. Vasilko - 40. Bari, 62. Fajd.
Rimaszombat: Prošovský - Zvara, Hrnčiar, Ľupták, Uličný (66. Kočijaševič) - Kalmár, Jass, Petrán, Jankovič - Vargic, Vasilko (79. Kökény).
Fülek: Tojagič - Telek, Rubint, Fajd, Bari (90. Berky) - Urbančok, Karásek (46. Farkaš), Lazsík (76. Fülöp), Strniša - Püšpöky, Juhász.

Rimaszombat labdarúgócsapata ezzel együtt remek idényt zárt, a legtöbb (84) gólt rúgták a 16 csapatos mezőnyből, s 18 győzelemmel, 4 döntetlennel és 8 vereséggel Besztercebánya mögött a második helyen végeztek.

Mai hír, hogy a sikeresnek mondható szezon ellenére a rimaszombati klub (közös megegyezéssel) szerződést bontott Bari Jenő vezetőedzővel, utódját egyelőre még nem nevezték meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.