2024. január 26., 20:33

Felkészülés: Háromgólos dunaszerdahelyi vereség a bécsi Austria otthonában

Pénteken második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek ezúttal idegenben a bécsi Austria otthonában léptek pályára és a nézők nélküli találkozón sima vereséget szenvedtek az osztrák fővárosban.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A téli felkészülés második mérkőzésén péntek délután a bécsi Austria otthonában lépett pályára a DAC. A hazaiak az utolsó félórában lőtt három találattal nyertek a zártkapus mérkőzésen. A klub hivatalos beszámolója szerint Xisco Muñoz vezetőedző ma sem számolhatott több játékos szolgálataival. Goure, Csinger és Gavrić hosszabb ideje harcképtelenek, de Veselovský, Redzic, Krivokapić és Romero is kidőlt, Ramadan pedig az Ázsia-kupán szerepel, míg a Hartberg elleni győztes gól szerzője, Oliver Jürgens átigazolása még nem vált véglegessé.

Az Austria elleni találkozó első félidejében két magyar futballista is lehetőséget kapott a kezdőben, a védelemben Keresztes Krisztián, míg a középpályán Vitális Milán is ott volt a pályán.

A 24-szeres osztrák bajnok csapatkapitánya, Fischer pár másodperc elteltével egy távoli lövéssel tette próbára Popović éberségét. A második percben a DAC újdonsült igazolása a horvát Ivan Dolček kis híján góllal mutatkozott be, de ziccerben csak a kapufát találta telibe. A jó kezdés után nagy küzdelem jellemezte a játékot, kevesebb gólszerzési lehetőségekkel. A 34. percben ismét a DAC új igazolása Dolček villant egy szabadrúgással, de ezúttal sem örülhetett gólnak. Pár perccel később a hazai lila-fehérek is szabadrúgás után veszélyeztettek és Fitz lövése a kapufán csattant. Harmadszorra is szabadrúgásból kínálkozott esély a gólszerzésre: az első játékrész utolsó percében Vitális célozta meg a bal alsó sarkat, ám Früchtl kapus kiütötte a labdát, ezzel pedig nem született gól, olvasható a DAC hivatalos honlapján a találkozó beszámolójában.

A szünetben több csere is történt. A második játékrész eleje is helyzetekkel indult, előbb Fitz fejelt éppenhogy a kapu fölé, majd a másik oldalon Vitális szabadrúgását ütötte ki a léc alól Früchtl kapus. Nem sokkal később a csapatkapitány, Andzouana is helyzetbe került, de a bécsi gárda hálóőre ezúttal is a helyén volt.

Egyórányi játékot követően a DAC spanyol mestere Xisco Muñoz kilencet is változtatott.

A tömeges cseréket követően pedig az Austria a 64. percben előnybe került, miután Fitz lövését Petráš maga elé ütötte, Schmidt pedig közvetlen közelről a kapuba talált, megszerezve a vezetést a bécsieknek. A házigazdák ezt követően még kétszer betaláltak, előbb a 72. percben Gruber emelte át Petrášt, majd a 81. percben Plavotic állította be a végeredményt. A DAC ezzel háromgólos vereséget szenvedett a 24-szeres osztrák bajnok Austria Wien otthonában.

A sárga-kékek legközelebb a Somorja ellen lépnek pályára szerdán a MOL Akadémián, majd jövő héten szombaton a cseh Zlín gárdájával mérkőznek meg.

Felkészülési mérkőzésen:

FK Austria Wien – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 3-0 (0-0)

Generali Arena, Bécs, nézők nélkül, v.: Koscielnicki - Tikal, Nowotarski

Gólszerzők: 64. Schmidt, 72. Gruber, 81. Plavotic

Sárga lapok: 33. Graca, 57. Früchtl

Austria: Früchtl - Handl, Martins (71. Plavotic), Galvao (71. Meisl) - Ranftl, Fischer (79. Pazourek), Potzmann (63. Holland), Polster (63. Gouenouche) - Vucic (46. Schmidt), Huskovic (63. Gruber), Fitz. Vezetőedző: Michael Wimmer.

DAC: Popović (63. Petráš) - Gruszkowski (63. Pinto), Brunetti (63. Dobranskyi), Keresztes (46. Kaša), Mendez (63. Nathan) - Herc (63. Čermák), Dimun (63. Angyal), Vitális (63. Žiga) - Dolček (46. Káčer), Trusa (63. Barišić), Andzouana (63. Záhradník, 87. Kucman). Vezetőedző: Xisco Muňoz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.