2021. július 23., 10:15

EKL: Döntetlennel debütált az európai kupaporondon a Sepsi

Klubtörténelmi mérkőzés várt az erdélyi Sepsiszentgyörgy csapatára, miután a szlovák Spartak Nagyszombat otthonában játszotta első európai kupamérkőzését az erdélyi együttes.

Sepsiszentgyörgy Nagyszombat
Fotó: TASR

Az erdélyi gárda az Európa Konferencia Ligában debütálhatott az európai kupaporondon, a DAC kerületi riválisának a Nagyszombat otthonában lépett pályára a Konferencia Liga második selejtezőkörében.

A találkozóra a DAC szurkolói is kilátogathattak, ugyanis a lelátóról néha fel-fel hangzott a „Mindent bele" kiáltás.

A hazai nagyszombati együttesben a felvidéki játékosok közül csupán a dunaszerdahelyi Iván Alex lépett pályára csereként, míg a feketenyéki Tumma Gergely nem kapott lehetőséget.

A DAC és a Sepsi szurkolói között, nagyon szoros a kapcsolat, hiszen Erdélyről és Felvidékről is sokan követik egymás csapatainak mérkőzéseit. Ráadásul mindkét gárda komoly szurkolótáborral rendelkezik.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a negyedóra végén Rep bődületes 25 méteres bombáját a nagyszombati hálóőrnek kellett bravúrral hárítania, majd Stefanescu próbálkozását is Takáč hárította.


Az erdélyi együttes agresszív letámadása kellőképpen működött, így a hazai együttes nem igazán tudott kibontakozni. Komoly támadásokat nem is tudtak vezetni a hazaiak. Az európai kupaporondon újoncnak számító Sepsi OSK veszélyes átlövései magukban hordozták a gólveszélyt.

Fél óra elteltével Cvetelin Csuncsukov kapott remek indítást Reptől, de a rövid sarok fölé lőtt, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően a Nagyszombat próbálta átvenni a kezdeményezést, ennek következtében a második játékrészben több lehetőség is adódott a csapatok előtt. Az 54. percben a vendégek játékosa Csuncsukov lövése kerülte el nem sokkal a jobb kapufát.
A második félidő mozgalmas telt, csak úgy pörögtek az események és helyzetek is adódtak mindkét oldalon.
Az 58. percben Bamidele kapott egy nagyszerű labdát, az erdélyiek kapusa remekül zárta a szöget, így nem született ebből sem gól.
A mérkőzés 63. percében Cabral kapta üresen a labdát, de a vendégek játékosa Fofana nagyszerűen mentett az utolsó pillanatban.
Négy perccel később Rep újabb távoli lövéssel próbálkozott, de ezúttal Takáč hárított. Húsz perccel a vége előtt Csuncsukov akrobatikus lövése után ismét Takáč hárított.
A 77. percben egy komoly védelmi hibát használhatott volna ki a nagyszombati együttes, miután Boateng és Savvidisz törhetett volna kapura, azonban a görög elrontotta, így oda lett a nagy lehetőség.

A Nagyszombat korábbi játékosa Bogdan Mitrea a hajrában három perc alatt két sárga lapot is összeszedett, így négy perccel a vége előtt emberhátrányban került a Sepsi.

A hazaiak a végén megpróbáltak begyötörni a győzelmet jelentő találatot, de végül nem jártak sikerrel.

Ez pedig azt jelentette az erdélyi Sepsi OSK döntetlennel debütált az európai kupaporodon, így jó helyzetből várhatják a jövő heti hazai visszavágót.

Európa Konferencia Liga, második selejtezőkör, odavágó:
FC Szpartak Nagyszombat – Sepsi OSK 0-0
City Aréna, Nagyszombat, v.: Sztojanov (bolgár)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.