2022. szeptember 1., 15:33

Egy év után távozik a DAC-tól a magyar gólkirály Hahn János

Pár napon belül már a második magyar futballista távozott a dunaszerdahelyi sárga-kékektől. A magyar NB I-ben gólkirályi címet is szerző Hahn János visszatért korábbi sikerei helyszínére Paksra, jelentette be a DAC hivatalos közleményében.

Hahn János
Hahn János
Fotó: dac1904.sk

A hétszeres magyar válogatott futballista Hahn János távozik Dunaszerdahelyről és visszatér a magyar élvonalban szereplő Paks csapatához, ahonnan tavaly nyáron igazolt a csallóközi együtteshez. A 27 esztendős gólerős támadó nem tudta megmutatni a sárga-kékeknél kvalitásait, hiszen minden sorozatot tekintve 24 mérkőzésen három gólig és három gólpasszig jutott a DAC színeiben.

Hahn az elmúlt egy évben több alkalommal is sérülésssel bajlódott, ami tovább nehezítette helyzetét, ami elmondása szerint mentálisan is megviselte. A magyar élvonalba visszatérő támadó már a csütörtöki edzésen csatlakozik a csapat keretéhez.
Hirtelen jött minden, de örülök, hogy hazajöhetek. Lett volna más alternatíva is, de kizárólag a szakmaiságot helyeztem előtérbe, továbbá egyértelmű volt, ha NBI, akkor Paks. Szimpatikus a jelenlegi filozófia is, jó mérkőzésekkel indult a szezon, persze a mai találkozót leszámítva. Célom, hogy mielőbb visszanyerjem a formám, és minél többször a pályán segítsem a csapatot. Erőnlétileg teljesen rendben érzem magam, mentálisan kicsit nehéz volt az elmúlt időszak, azonban most már boldog vagyok, hogy haza tudtam jönni”

– fogalmazott a Paks hivatalos honlapjának a visszatérő támadó.

A Paksra visszatérő támadó a zöld-fehérek nevelésének számít, 2013 óta erősítette a felnőttcsapatot, mindössze egy szezonra adták kölcsön a Puskás Akadémiának, ezt leszámítva 225 mérkőzésen 69 gólt szerzett a Paks színeiben. Az OTP Bank Liga 2020/21-es idényében gólkirályi címet szerzett 22 szerzett góllal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.