2022. február 26., 12:46

Döntöttek a lengyelek: Nem áll ki a válogatott az oroszok elleni vb-pótselejtezőre

A lengyel labdarúgó-válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki-pótselejtezőre - jelentette be szombaton a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke.

labdarűgás, üres focipálya
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com
Nincs több szó, eljött a cselekvés ideje

- szögezte le Cezary Kulesza, aki elárulta: a vb-indulásért zajló vetélkedés másik ágán érintett svéd és cseh szövetség képviselőivel is tárgyalásokat folytatnak.

„Annak fényében, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió eszkalálódik, a lengyel nemzeti csapat nem játssza le a mérkőzését az orosz válogatott ellen” - írta Kulesza Twitteren.

Ez az egyetlen helyes döntés.

Egyeztetünk a svéd és a cseh szövetséggel, hogy közös álláspontot közvetítsünk a nemzetközi szövetség felé” - fűzte hozzá.

A lengyel válogatott csapatkapitánya, Robert Lewandowski ugyancsak a közösségi médiában üdvözölte a fejleményt.

„Ez a helyes döntés.

Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben,

miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában” - fejtette ki Lewandowski. - „Nem az orosz futballisták és drukkerek felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi nem történt volna.”

A lengyel szövetség kedden még ahhoz kérte az európai szövetség (UEFA) hozzájárulását, hogy semleges pályán léphessen pályára az oroszok ellen.

Az eredeti tervek szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendeznék Moszkvában. Az összecsapás győztese öt nappal később játszana a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával azért, hogy részt vehessen a Katarban november 21. és december 18. között sorra kerülő vb-n.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.