2018. augusztus 12., 10:24

Döntetlenre futotta a rimaszombatiaknak

Alacsony színvonalú mérkőzésen játszott 1:1-es döntetlent hazai pályán Rimaszombat csapata Zólyom ellen a Tipos III. liga hétvégi fordulójában.

rimaszombat_zolyom.jpg
Fotó: Virsinszky Tamás

A mérkőzés első fél órájában nem alakult ki igazán nagy helyzet egyik csapat előtt sem. Egy lepattanót követően ugyan a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak mintegy 18 méterről, de a lövés nem találta el a kaput. A kombinációs játékban jobbnak bizonyultak a rimaszombatiak, akik fokozatosan átvették a kezdeményezést. A 32. percben aztán az előretörő Fajčíkot rántották le a tizenhatos jobb oldalánál. A játékvezető sárga lapot adott a zólyomiak védőjének és szabadrúgást ítélt. A beívelt labdát pedig Lupták csúsztatta a kapuba (1:0). Az állás már nem változott az első játékrészben, a hazaik egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidő álmos játékot hozott kevés helyzettel. A rimaszombatiak mintha megelégedtek volna az eredménnyel, nem erőltették a támadásokat, úgy tűnt az egygólos előny megtartására törekednek. Ez aztán megbosszulta magát. Az egész mérkőzésen bizonytalanul védő Tatár kapus rosszul futott ki az ellenfél egyik indítására, ütközött saját játékostársával, s Hric a helyzetet felismerve, mindkettőjüket átemelve juttatta a labdát a hálóba (1:1). Az eddig nyeretlen zólyomiaknak az egy pont is megfelelt, így nem kockáztattak, a hazaiak pedig kevés elképzeléssel játszottak, s nem tudták feltörni a masszív védelmet.

Maradt tehát a döntetlen, ami azt jelenti, hogy már nem százszázalékos a gömöri gárda, de hét ponttal még továbbra is a tabella élén állnak. Jövő héten Liptóújvár (Liptovský Hrádok) ellen folytatja szereplését a csapat.

Közép-szlovákiai Tipos III. liga, 2. forduló

Rimaszombati VSK - MFK Zvolen 1:1 (1:0)
Rimaszombat, 281 néző. Vezette: Miroslav Holas (Radoslav Čičmanec, Martin Holas)
Gól: 1-0 Lupták (32.), 1-1 Hric (54.)
Rimaszombat: Tatár - Vasilko, Spasojevič, Kočiš, Kočijaševič, - Kalmár, Jankovič, - Kováč (Sekulič 82.), Jass (Vanconcelos 63., Václavík 73.), Lupták - Fajčík

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.