2024. február 10., 11:10

Domonkos Kristóf: Itt Rózsahegyen érzem a megbecsülést, amit kapok

Kiválóan három góllal kezdte az őszi idényt a Rózsahegy csallóközi tehetsége Domonkos Kristóf, majd egy sérülés megtörte lendületét. A téli felkészülés során visszatért a pályára, majd szerződést hosszabbított klubjával. A 25 esztendős középpályással az elmúlt időszak nehézségeiről, az előttünk álló tavaszi idényről és céljairól beszélgettünk a tavaszi szezonrajt előtt.

 

Domonkos Kristóf - 2024
Fotó: mfkruzomberok.sk

A téli felkészülés során szerződést hosszabbítottál Rózsahegyen, ezzel 2025-ig decemberéig szól az új kontraktusod a liptóiaknál. Hogyan jött ez hosszabbítási a lehetőség?

A hosszabbítás lehetőségét a klub ajánlotta fel még decemberben, mikor sérült voltam. Már előtte is gondolkoztam mi lenne a helyes döntés a jövőmmel kapcsolatban. Végül egy megfelelő ajánlatot kaptam a klubtól és megegyeztünk a hosszabbításban.

 

A Šport napilapban olvastam, hogy a tél folyamán korábbi csapatod a Komárom megkeresett. A másodosztály jelenlegi listavezetőjéről van szó, de elmondtad nem minden játékos kap egy ilyen lehetőséget egy hosszú kihagyás után. Ez volt a hosszabbításod fő oka?

Mivel sérült voltam, nem is nagyon vártam, hogy a Rózsahegy hosszabbítani szeretne velem, de azért bizakodtam benne. Itt Rózsahegyen érzem azt a megbecsülést, amit kapok, de bizonyára ez Komáromba is így lett volna. Igen volt megkeresés, de nem volt egyszerű döntés, vívódtam magamban mi lenne számomra a legjobb döntés, de végül így döntöttem és hosszabbítottam.

 

Októbertől voltál sérült és több mérkőzés is kihagytál, de a felkészülés során már teljes értékű munkát végeztél. Mennyire volt nehéz az elmúlt időszak?

Az első pár hét az nehéz volt, elég sok futást kellett bepótolnom, ami kimaradt. Igazából nem is a futás része volt a legnehezebb, hanem a pályán visszaszokni az edzésekhez, majd a mérkőzésekhez, mert ugye más a tempó a mérkőzéseken, mint az edzéseken. Szóval a legnehezebb része ez volt, hogy visszalendüljek ebbe a menetrendbe.

 

Domonkos Kristóf
Fotó:  mfkruzomberok.sk

 

Egy sérülés sohasem jön jókor, főleg egy remek szezonkezdet után ez mennyire tört meg?

Hát igen egy ilyen kezdés után, ez eléggé megtört, nem is inkább fizikálisan, hanem mentálisan. A probléma az volt, hogy nekem ez már elég korán elkezdett fájni, már azokon a mérkőzéseken is éreztem, amelyikeken gólt szereztem, hogy fáj az ágyékom. Idővel ez egyre rosszabb lett, és ez volt a legnehezebb, hogy nagyon akartam játszani, de a sérülés egyre rosszabb lett. Végül a műtét mellett kellett döntenem, úgyhogy mentálisan ez egy nehéz időszak volt számomra.

 

Most már teljesen százszázalékos állapotban vagy?

Első hetekben még éreztem a hasfalamat, hogy húzódik és fáj, mostanra azonban minden fájdalom elmúlt és százszázalékosan tudom végezni a feladatomat, aminek nagyon örülök. Más így játszani teljesen egészségesen, mint sérülten.

 

Hétvégén folytatódik a Niké Liga tavaszi idénye. Szombaton hazai pályán fogadjátok a Nagyszombat együttesét, rögtön egy nehéz mérkőzés vár a csapatra. Hogyan készültök a tavaszi idényre és mik a csapat céljai tavasszal?

Nem vagyunk könnyű szituációban, mivel matematikailag még van esélyünk, hogy bekerüljünk az első hatba, de attól tartok nem rajtunk fog múlni. A helyzet ugyanis az, hogy ha az előttünk álló csapatok legalább négy pontot szereznek, akkor totál esélytelenek vagyunk a felsőházba kerülésre, de úgy állunk hozzá és az egész csapat nevében mondhatom, hogy meg fogunk tenni mindent, hogy megnyerjük az előttünk álló négy mérkőzést. A szombati hazai mérkőzésre is úgy készülünk a Spartak ellen, hogy otthon szeretnénk tartani a három pontot.

 

A szezonban egy edzőváltás is történt Rózsahegyen. Mennyire változott a csapat játéka az új edző Ondrej Smetana alatt és milyen az új tréner kezei alatt dolgozni?

Nekem teljesen új volt a szituáció, mivel ősszel csak egy edzésen edzhettem az új edzővel, mivel utána már kiestem a sérülésem miatt. Nekem is ez egy új dolog volt tavasszal, nagyon pozitív élményként éltem meg, hogy az edző számított rám már decemberben. Látta korábbi mérkőzéseimet és az edzéseken is úgy vélte lát bennem potenciált és kezdem felfogni a filozófiáját, jobban épít a védekezésre és az ebből épülő ellentámadásokra.

 

Domonkos Kristóf
Fotó:  mfkruzomberok.sk

 

A Szlovák Kupa negyeddöntőjében is versenyben vagytok, ráadásul szintén egy nehéz ellenfél vár a csapatra a negyeddöntőben a DAC otthonában. Számodra egy specifikus mérkőzés lesz, hiszen korábbi nevelőegyesületed otthonában léphetsz pályára. Mit vársz a kupától?

Nagyon várom már azt a mérkőzést. Annyira azért még nem mennék előre, mivel addig még van pár mérkőzésünk. Ha pályára lépek, mindent meg fogok tenni a győzelemért a csapattal és tényleg örömmel fogok pályára lépni, mivel a dunaszerdahelyi közönség az egyik legjobb Szlovákiában. Remélem sok szurkoló kilátogat majd arra a mérkőzésre és sok ismerős is kijön és hát pozitívan állunk ehhez a mérkőzéshez és mindent megteszünk majd a továbbjutásért.

2022 januárjában igazoltál Rózsahegyre és közel 43 mérkőzésen játszhattál a narancsmezeseknél, hogyan értékeled eddigi szereplésedet az élvonalban és miben sikerült előrelépned ezen időszak alatt?

Egy részből pozitívan, más részből pedig negatívan értékelném eddigi szereplésemet. Pozitív dolog, hogy sikerült elérnünk egy második helyezést a Fortuna Ligában. Tényleg nagyon jó ellenfelek ellen játszhatok itt az élvonalban és a nemzetközi porondon egyaránt és ezenkívül a sok felkészülési mérkőzés, ahonnan az ember sok tapasztalattal távozik. Ezen időszak alatt rengeteget fejlődtem főként támadójátékban, eddig is támadószellemű futballista voltam, de sikerült megragadnom az eddigi edzőimnél, gondolok itt Tomkora és Struhárra is. Minden mesteremtől kaptam egy pluszt, ami hozzásegített a fejlődésemhez, ezzel köszönettel is tartozom eddigi edzőimnek, hogy megkaptam a lehetőséget. A negatív dologként pedig a két komolyabb sérülésemet nevezném meg, mivel ezzel majdnem egy teljes szezont ki kellett hagynom rózsahegyi pályafutásom során, de bizakodó vagyok, hogy mostantól jó pár évig el fognak kerülni a sérülések.

Korábbi csapatod a Komárom vezeti a másodosztály és nagyon jó esély mutatkozik arra, hogy jövőre az élvonalban szerepeljenek a lila-fehérek. Gondolom örülnél neki te is, ha pályára léphetnél a Niké Ligában korábbi csapatod ellen?

Én bizakodó vagyok és kívánom nekik a legjobbakat és jussanak fel, mivel nagyon jól állnak a szezon felénél. Nagyon örülnék neki, ha sikerülne a Komáromnak a feljutás és kívánom, hogy sikerüljön.

 

Még mindig nagyon fiatal vagy 25 esztendős, de már komoly rutinod van a felnőtt fociban. Mi az, amiben szeretnél előrelépni és mik a céljaid a jövőben?

Egyértelmű célom, minél jobb teljesítményt nyújtani és minél többet a pályán lenni, valamint egészségesnek maradni. A távlati céljaimat tekintve pedig szeretnék, valamelyik külföldi ligába kijutni, gondolok itt a lengyel vagy német ligára, de ez még a jövő zenéje és sokat kell még dolgoznom érte.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.