2023. február 7., 19:50

DAC: Újabb akadémista kapott profi szerződést

Újabb fiatal tehetségével kötött profi szerződést a DAC labdarúgócsapata. A sárga-kékek 16 esztendős akadémistája, Nino Žiga első profi szerződését kötötte a dunaszerdahelyi klubbal.

dac
Fotó: dac1904.sk

A tehetséges támadó szerződése 2025 nyaráig szól. A klub hivatalos közleménye szerint a 16 esztendős futballista a jelenlegi idényben az U19-es együttesben futballozik.

Nagyon boldog vagyok, amiért szerződést kaptam a DAC-tól. Olyan teljesítményt akarok nyújtani, amelynek köszönhetően az A-csapat vezetőedzője is felfigyel rám.

Az a vágyam, hogy minél előbb bekerüljek a felnőtt együttes keretébe. Abban is bízom, hogy továbbra is a válogatott tagja leszek. Ezek a legközelebbi céljaim, amelyeket szeretnék elérni a labdarúgásban. A jobb-vagy a balszélen érzem magam a legjobban, ahol a leggyakrabban futballozom. Erősségeim közé sorolom a gyorsaságot és a gólszerzési képességet, míg a legtöbbet a támadásba és a védekezésbe való átmeneteken kell dolgoznom.

A legnagyobb példaképem édesapám, aki remek labdarúgó volt, ifjúsági játékosként ő is a DAC-ban szerepelt.

A világsztárok közül Messi a kedvenc, míg itt, a klubban Nikola Krstović játéka tetszik a leginkább.” - nyilatkozta a szerződés aláírását követően a fiatal támadó.

Žiga Ligetfalun ismerkedett meg a sportág alapjaival, ahol 2020-ig szerepelt. Azt követően a DAC játékosa lett. Az U15-ös korosztályos csapatban kezdett, jelenleg életkorával a 17 éven alattiak kategóriájába tartozik, de az idősebb ificsapat tagja, olvasható a klub hivatalos honlapján.

„Nino 14 évesen érkezett hozzánk Ligetfaluról. Gyors, bátran vállalja fel az egy az egy elleni szituációkat, és veszélyes az ellenfél kapuja előtt. Azt is értékeljük benne, hogy nagyon ambiciózus. A 17 éven alatti válogatott kulcsembere, nálunk az U19-es korosztályban futballozik” – jelentette ki az DAC ifjúsági sportigazgatója Németh Krisztián.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.