2018. november 16., 21:13

DAC-Sepsi: ötgólos gála és futballünnep Dunaszerdahelyen

Csodálatos hangulatú igazi futballünnepnek lehetett szemtanúja a dunaszerdahelyi MOL Arénába kilátogató 5674 néző, a DAC és a Sepsiszentgyörgy barátságos mérkőzésén.

DAC - Sepsi
Fotó: fb

Elképesztő hangulatban fogadta a dunaszerdahelyi MOL Arénában a DAC együttese az erdélyi Sepsiszentgyörgy együttesét egy barátságos mérkőzés keretein belül. Peter Hyballa mester a válogatott mérkőzések miatt több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, a kezdőben a mindössze 17 esztendős Nagy László is helyet kapott, valamint a Komáromban kölcsönben szereplő Mészáros András és Domonkos Kristóf is visszatért a MOL Arénába.

"Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok" - volt olvasható a lelátón elhelyezett szurkolói drapérián.

A két csapat első ízben találkozott egymással, a klubokat azonban több minden is összeköti. Az együttműködés egyik része, hogy az OSK szurkolói a DAC-stadion egykori lámpái alatt játssza a hazai mérkőzéseiket. A dunaszerdahelyi stadion régi világítóoszlopait, az égőkkel és lámpatestekkel együtt ugyanis Világi Oszkár a DAC tulajdonosa elajándékozta a Diószegi László és Kertész Dávid által 2011-ben alapított klubnak. A pénteki edzőmérkőzés volt a kapcsolattartás következő fontos állomása.

A mérkőzés első komoly lehetőségéből a vendégek szerezték meg a vezetést magyar középpályásuk, Prosser Dániel révén, aki egy szép támadás után talált Slančík hálójába. A sárga-kékek a 12. percben előbb Nagy László, majd az első negyedóra végén Tretyakov nagy ziccerben lőtt mellé.

A folytatásban is a DAC irányított, de a helyzetek rendre kimaradtak. A 27. percben Vida Kristopher nagy lehetősége maradt ki, majd a 30. percben Fehér Béla védett nagyot Tretyakov lövésénél.

Az első játékrész végén Simčak beadását követően Vida Kristopher ismét ziccerben találta magát, lövése centikkel, de elkerülte a bal felső sarkot. A vendégek az első játékrészben nem sok lehetőséget alakítottak ki a vezetésük megszerzése után, azonban az első félidő hajrájában kis híján kettőre nőtt a Sepsi előnye.

Két perccel a szünet előtt Tretyakov tört be a tizenhatoson belülre, majd centerét követően Divkovič elé került a labda, és kilőtte a jobb alsó sarkot egalizálva az állást.

Fordulást követően a sok csere rányomta a bélyegét a DAC játékára A játékrész elején, hasonlóan az első félidőhöz, az erdélyi gárda szerzett vezetést csapatkapitányuk, Hadnagy Attila révén, amit hat perccel később Tandia növelt, így a vendégek bő egy órányi játék után már 3-1-re vezettek.

A mérkőzés további részében a hazaiak próbáltak visszajönni a mérkőzésbe, de ez csupán a hajrában sikerült Hyballa védenceinek. A 86. percben Baumgartner büntetőből csökkentette egy gólra a sárga-kékek hátrányát, ami már nem is változott, így a Sepsi 3-2-es győzelmet aratott a fantasztikus hangulatú találkozón.

A mérkőzés utolsó tíz percében a két szurkolótábor a B-középben egyesült, és a lefújás után közösen ünnepelték mindkét csapatot. A vendég Sepsi együttes tiszteletére felhangzott a székely himnusz is.

Nemzetközi barátságos mérkőzés:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy 2-3 (1-1)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 5674 néző V.: Ziemba
Gólszerzők: Divkovič (43.), Baumgartner (86.) ill. Prosser (11.), Hadnagy (56.), Tandia (62.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.