2022. november 24., 10:51

DAC-Rózsahegy: A századik bajnoki a MOL Arénában

A válogatott szünet után utolsó bajnoki mérkőzést játssza az idei naptári évben a dunaszerdahelyi DAC, miután a csallóközi együttes csütörtök este pótolja még a 11. fordulóból elmaradt Rózsahegy elleni bajnoki mérkőzését.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Hazai bajnokival zárja az őszi idényt a DAC. Az Adrian Guľa edzette sárga-kékek a 2022-es naptári év utolsó bajnokiján a Rózsahegy csapatát látják vendégül a MOL Arénában. A csallóközi együttes remek formában várhatja az év utolsó bajnokiját, mivel 10 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a bajnokságban.

A találkozó ráadásul egy igazi jubileum is lesz hiszen a MOL Aréna századik bajnoki mérkőzése lesz a csütörtöki találkozó. A mérkőzést megelőzően Adrian Guľa kitért a válogatattnál remeklő játékosaira, valamint elmondta a lehető legjobb teljesítményt várja el csapatától.

„Örülünk, hogy a játékosainknak jól ment a válogatottaknál, Kalmár győztes gólt szerzett, Krstović pedig kétszer 90 percet abszolvált. Jelenleg azonban már teljes erőnkkel a holnapi összecsapásra koncentrálunk, amelyet nagyon várunk. Bízom benne, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk, mindent kiadunk magunkból és örömet okozunk magunknak és a szurkolóknak, bár tisztában vagyunk vele, hogy egy minőségi csapattal találkozunk. Ám annál nagyobb a motivációnk a sikerre” - nyilatkozta  a Rózsahegy elleni bajnoki előtt a DAC vezetőedzője.

A sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt is egyre jobb formát mutat, aki a válogatott szünet alatt visszatért a magyar válogatottba, amit góllal hálált meg Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki bízott benne ismét és behívta a válogatottba. A DAC csapatkapitánya pedig a héten új szerződést kapott a csallóközi együttestől és kedvezőbb feltételekkel megújították szerződését, amely 2025-ig érvényes. A sárga-kékektől mindössze Miroslav Káčer játékéra nem számíthat Guľa vezetőedző, a többiek bevethetőek és felkészültek az őszi idény utolsó bajnokijára.

A Rózsahegynek egy szervezett, fegyelmezett és sokat futó csapata van, amely szlovák srácokból áll, akik minden meccsen teljes erőbedobással küzdenek, és ez az előnyük a remek szervezettséggel, a támadásba való gyors átmenetekkel és a veszélyes pontrúgásokkal együtt. Tudjuk, hogy a Fortuna Ligában mindig szükséges a küzdeni tudásból és az intenzitásból álló alap, majd emellé rakhatjuk hozzá nemcsak az egyéni, de a rendszerszintű minőséget is. Nagyon bízom benne, hogy jól fel leszünk erre készülve és győzelemmel zárjuk a meccset”

- konstatálta a Rózsahegy elleni bajnokit Adrian Guľa vezetőedző.

Ami pedig a Rózsahegy elleni bajnokit illeti, a DAC számára nagy téttel bír a találkozó, hiszen a címvédő Slovan mögött csupán három pont a sárga-kékek hátránya. A pozsonyiak csütörtök este szintén hazai pályán fogadják az Aranyosmarót együttesét. Amennyiben maradna a két csapat között a három pont, a tavaszi idény első mérkőzésén éppen a címvédő látogat majd a MOL Arénában és az első helyért csatázhatnak a sárga-kékek. A liptói együttessel még az idei szezonban nem találkozott a DAC, mivel a MOL Aréna gyepszőnyegének cseréje miatt a elhalasztották a 11. fordulóból a két csapat rangadóját, amit most pótolnak. A két csapat MOL Arénában megrendezett legutóbbi két találkozóján a DAC nem tudta megverni a Rózsahegyet, legutóbb 3-2-re kikaptak Kalmárék.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) korábbról elhalasztott mérkőzései:
November 24., csütörtök:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely - MFK Rózsahegy 18.30 (Voyo)
ŠK Slovan - FC ViOn Aranyosmarót 18.30 (Voyo)
FC Spartak Nagyszombat - MFK Zemplén Nagymihály 18.30 (Voyo)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.