2021. október 12., 19:20

DAC-játékossal a soraiban csoportelsőként jutott az elitkörbe az U19-es magyar válogatott

A magyar U19-es válogatott döntetlennel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozat első szakaszát, ezzel pedig a győri selejtezőtornáról csoportelsőként jutott az elitkörbe.

u19
Fotó: mlsz.hu

Az már a második fordulóban eldőlt, hogy a magyar U19-es válogatott továbbjutott a 2022-es Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörébe. Tímár Krisztián szövetségi edző csapata korábban a fehéroroszok 2-1-es és az észtek 2-0-s legyőzésével már a második körben kiharcolta a továbbjutást.

Az osztrákok elleni mérkőzés azonban nem volt tét nélküli, hiszen a csoportelsőség ezen az összecsapáson dőlt el.

A magyar válogatott kezdőjében ezúttal is lehetőséget kapott a DAC ifjú tehetsége, Szendrei Ákos. A fiatal támadó góllal hálálta meg edzője bizalmát. A 18 esztendős támadó a 34. percben egy szép egyéni alakítás után szerezte meg a vezetést, három osztrák játékost is becsapott, majd a jobb alsó sarokba lőtt. Hat perccel később az osztrákok Huskovic góljával kiegyenlítettek.

A második félidőben nem született újabb találat. Ez pedig azt jelentette, hogy az U19-es magyar válogatott csoportelsőként jutott az elitkörbe. A tavaszi elitkörben hét darab négyes tornát rendeznek, mindegyik kvartettből az első helyezett jut majd ki a szlovákiai Európa-bajnokságra.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, első szakasz, 3.csoport, 3. forduló:

Magyarország - Ausztria 1-1 (1-1)

ETO Park, Győr,

Gólszerzők: Szendrei (34.) ill. Huskovic (40.)

Magyarország: Senkó – Fodor (Kerezsi – a szünetben), Szujó, Alaxai, Debreceni, Benczenleitner – Nagy O., Vas (Kovács M. 54.), Biben – Szendrei (Gera Za. 84.,) Németh D. (Redzic 55.)

Ausztia: Moser – Schendl, Wallner, Omoregie, Kapsamer – Omic, Kanuric – Varetschnig (Havel 61.), Jasic, Babuscu (Metu 68.) – Huskovic (Coco 88.)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.