2024. február 9., 08:40

DAC: Csalódás volna, ha nem sikerülne a felsőházba kerülés, hárman is kikerültek a keretből

A hétvégi tavaszi szezonrajt előtt megtartotta szokásos szezon előtti sajtótájékoztatóját a DAC. A csallóközi együttes részéről a klub ügyvezető igazgatója Jan Van Daele, a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Munoz és a sárga-kékek csapatkapitánya Yhoan Andzouana válaszolt a sajtó képviselőinek.

DAC
Fotó: DAC 1904 weboldala

A tavaszi idény előtti sajtótájékoztatót a DAC ügyvezető igazgatója Jan Van Daele beszámolója nyitotta meg, elsőként a téli érkezőkről beszélt, majd a DAC-tól távozó játékosokról is szót ejtett a belga szakember.

Nagyon érdekes és mozgalmas időszak van mögöttünk. A fő feladat a tél során az volt, hogy gyors játékosokat találjunk a szélekre, Dolček és Oddei személyében pedoig ilyen játékosokkal erősödtünk. Ők olyan futballisták, akiktől azt várjuk, hogy sikerüljön váratlant húzniuk a döntő pillanatokban. Egy tapasztalt védőt is szerettünk volna hozni. Örülünk, hogy Kacharaba elfogadta ajánlatunkat. A csapatnál több távozó is volt, részben azért, mivel nyáron lejár néhány szerződés.Veszelinov Fehérvárra távozott, Záhradník pedig Somorján fog futballozni. Niarchos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így Nagymihályban bizonyíthat. Risvanissal megegyeztünk a szerződése felbontásáról. Pinto szerződése a nyáron járt volna le, Portugáliától kapott kiváló ajánlatot, amit elfogadott. Urblík Győrbe került kölcsönbe, míg Szolgai a magyar bajnokságban bizonyíthat. Az érkezőkhöz még hozzátenném, hogy Yapi, egy gyors és fiatal védő, míg Jürgensnek érdekes profilja van, gyors, kreatív játékos.”

- részletezte a téli játékosmozgásokat a DAC ügyvezető igazgatója Jan Van Daele.

A DAC ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a csapat három rutinos játékosa is kikerült a keretből, melynek több oka is van. Van Daele elmondta, többet vártak a tapasztaltabb játékosoktól, vezérként kellett volna viselkedniük a pályán és az öltözőben egyaránt, de ez nem valósult meg.

„Čermák, Petráš és Káčer jelenleg Somorján edz. Ez több dologból tevődik össze, egyrészt a teljesítményük és a kifejezett távozási szándékuk áll a háttérben. Többet vártunk a rutinosabb játékosoktól, hogy vezérek legyenek, de ez nem történt meg.

A visszatérésüket illetően Čermák ügynöke még januárban megkeresett minket, hogy a játékosa szeretne eligzolni, jelenleg a megfelelő ajánlatra várunk. Káčertől és Petráštól választ várunk, a Somorja edzőivel napi kapcsolatban vagyunk. A DAC jól megfizeti játékosait, de elvárjuk a teljesítményt is, hogy azok példaként szolgáljanak a fiatalok számára. Ők a mi játékosaink, az ajtó nyitva áll mindenki számára.” - folytatta a DAC ügyvezető igazgatója Jan Van Daele.

A DAC hétvégén hazai pályán kezdi meg a tavaszi idényt a Szakolca ellen. A sárga-kékek spanyol mestere Xisco Muňoz elégedett volt a felkészülés során látottakkal és elmondásra szerint az egyensúlyra kell építeniük.

„A téli alapozást pozitívan értékelem, mivel előrelépést értünk el. A játékosok minden nap keményen dolgoztak. Nagyon nehéz időszak volt, de a játékosok minden nap mindent megtettek, ami pozitív. Megismertük az új játékosokat, de türelmesnek kell lennünk velük, mivel csak nemrég csatlakoztak hozzánk. Azt akarjuk, hogy a kabinon belüli egyensúly és a korösszetétel még jobb legyen. Lehet, hogy a felkészülés során nem voltak a legjobbak az eredmények, de tisztában vagyunk a játék mely aspektusaiban kell fejlődnünk. A hétvégén kezdődik a bajnokság, és az egyensúlyra koncentrálunk.

Nagyon sok játékosunk volt az akadémiáról, akiknek lehetőséget adtunk a bizonyításra, ezért is köszönettel tartozunk nekik és edzőiknek egyaránt. Ez egy olyan út, amelyet a jövőben még jobban szeretnénk kiaknázni, hogy a fiatal játékosok lássák, van lehetőségük bekerülni az első csapat keretébe.”

- nyilatkozta a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muňoz.

Ezt követően a DAC csapatkapitánya Yhoan Andzouana is kifejtette, a legjobb hatba kerülés a csapat elsődleges célja. Az egész csapat érzi a felelőséget, és felkészülten várják a Szakolca elleni szombati rajtot.

„A felkészülés jól sikerült, de egyben nehéz is volt. Ami a felsőházi küzdelemről szóló kérdéseket illeti, ez egy olyan téma, amely leginkább a médiát érdekli. Már tavaly is megtapasztaltuk a nyomást, amikor a bajnoki címért harcoltunk a Slovannal.  Az őszi eredmények nem tükrözik az elvégzett munkánk minőségét. Úgy érzem készen állunk a felsőházi rájátszásba való küzdelemre. Tudjuk, mit jelent ez a DAC számára. Negyedik éve vagyok itt, minden alkalommal a felsőházba kerültünk." - nyilatkozta a tavaszi szezonrajt előtt a DAC csapatkapitánya Yhoan Andzouana.

Változások a DAC keretében a téli átigazolási időszakban

Érkezők: Ivan Dolček (Hajduk Split), Oliver Jürgens (Újpest), Brian Oddei (NK Rudeš), Romaric Yapi (Bastia), Taras Kacharaba (Slavia Prága), Vasileios Kaltsas (DAC U19)

Távozók: Veszelinov Dániel (Fehérvár), Gyurákovics Erik (Győr), Urblík Norbert (Győr, kölcsönjáték), Szolgai Máté (Mezőkövesd, kölcsönjáték), Spyridon Risvanis (szerződésbontás), Alex Pinto (Gil Vicente), Dominik Veselovský (Besztercebánya, kölcsönjáték), Ioannis Niarchos (Nagymihály, kölcsönjáték), Zoran Záhradník (Somorja)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.