DAC: a szezon leghosszabb túrája vár a sárga-kékekre!

Ondik Gábor 2019. április 20., 08:05

A dunaszerdahelyi együttesre a szezon leghosszabb túráján a bajnokság legnagyobb meglepetéscsapata, a zempléni Nagymihály vár, akik a Szlovák Kupában is az elődöntőig meneteltek.

Fotó: fcdac.sk

Peter Hyballa együttese már pénteken elutazott az ország másik felébe, a Kelet-Szlovákiában található Nagymihályba, ahol az idei kiírás legnagyobb meglepetéscsapata, az Anton Šoltis által dirigált Zemplén Nagymihály vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre. A zempléni sárga-kékek a klub történelmének legjobb szezonját teljesítik, hiszen a 2015-ös feljutás után először kerültek a legjobb hat közelébe, míg a Szlovák Kupában is az elődöntőig meneteltek, ahol éppen hétközben, a Zsolna ellen szenvedtek vereséget hazai közönség előtt, így elmaradt a bravúr és nem jutottak be a fináléba.

A zempléniek jelenleg az ötödik helyen állnak a bajnokságban, négy ponttal megelőzve az újonc Szeredet, kilenc pontra a negyedik Rózsahegy mögött. Anton Šoltis együttese legutóbbi öt bajnokijából hármat is elvesztett. A zempléni sárga-kékeknél kölcsönben szerepel a DAC két fiatal védője Dominik Špiriak és az ukrán Danylo Beskorovainyi, aki idén alapembernek számít Zemplénben, hiszen már 25 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve.

A DAC utazó keretéből mindössze a sérült Tretyakov fog hiányozni, míg az édesapját gyászoló Ceaser Blackman visszatért Panamából. A DAC számára is rekordhalmozó az idei szezon az ellenfélhez hasonlóan, hiszen az idei kiírásban a klubtörténelem legjobb helyezését érheti el Hyballa együttese, ráadásul már most hat fordulóval a vége előtt legtöbb ponttal, győzelemmel és lőtt góllal rendelkezik a sárga-kék együttes.

A két csapat az élvonalban eddig tíz alkalommal mérte össze tudását és a zempléni Nagymihály csupán két győzelmet, illetve egy döntetlen tud felmutatni a csallóközi sárga-kékek ellen. Legutóbb éppen az idei kiírás őszi szezonjában győzték le a dunaszerdahelyi gárdát, hátrányból fordítva. A DAC egyébként három alkalommal is nyerni tudott keleten, míg egy alkalommal döntetlent ért el. A sárga-kékek a legutóbbi fordulóban ötöt vágtak idegenben az újonc Szerednek, ami klubtörténelmi gólrekordot jelentett, ugyanis ilyen különbségű idegenbeli siker eddig nem született a klub történetében.

A DAC keretében korábban Zemplénben is megfordult tehetség is található Martin Bednár személyében, aki a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a Zemplénben töltött időszakról és arról mit várhatunk a hazaiaktól a találkozón.

„Helyes döntés volt Nagymihályról Dunaszerdahelyre igazolni, itt jobbak a feltételek a futballra. Bár jelenleg nem vagyok a kezdőcsapat tagja, nagy itt a konkurencia. Javulnom kell, de a Csallóközbe való igazolásom mindenképpen egy pozitív lépés volt. A bajnokság nagy meglepetései ők, ám mivel ismerem a játékosokat, elmondhatom, hogy bíztam bennük, hiszen megvan a kellő minőségük a jelenlegi eredményeikhez. A legtöbb meccsüket megnézem, sok ott a barátom és továbbra is szurkolok nekik. Nagy siker számukra, hogy bejutottak a felsőházba és a Slovnaft Cup elődöntőjébe is. Ám holnap természetesen azt szeretném, ha a DAC nyerne. Mindenképpen száz százalékot kell nyújtani, küzdeni és nem kiengedni. A Nagymihály főleg otthon képes jó futballt játszani. Egy küzdelmes gárdával állunk szemben – nekünk is így kell játszanunk, és annak meg is lesz az eredménye. Októberben furcsa érzésekkel léptem ott pályára. Most is ugyanez lesz, de győzni akarok, és ezért mindent meg is teszek” - értékelt a korábbi nagymihályi futballista Martin Bednár

A forduló további programjában a már bajnok pozsonyi Slovan hazai pályán fogadja a Rózsahegyet, míg a második helyért folytatott küzdelemben a Zsolna szintén hazai pályán fogadja az újonc Szered együttesét.

Fortuna Liga, rájátszás 5.forduló:
Április 20., szombat:
MFK Zemplén Nagymihály - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17:00
MŠK Zsolna - ŠKF Szered 17:00
Április 21., vasárnap:
ŠK Slovan – MFK Rózsahegy 15:00

Képgalériánk:
Fotó: fcdac.sk

0 HOZZÁSZÓLÁS