2022. szeptember 8., 08:16

DAC: A somorjai farmcsapatból érkezik gólerős támadó

A nyári átigazolási szezon hajrájában két játékost is szerződtetett a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes a támadószekcióba igazolt két játékost kölcsönbe.

Lukaš Leginus
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC két támadójátékossal erősített az átigazolási szezon hajrájában. Mint arról beszámoltunk a Ferencváros már harmadik futballistáját adta kölcsön a csallóközi együttesnek. Szánthó Regő és Ammar Ramadan után a szerb Zeljko Gavrić került kölcsönbe a DAC-hoz.

A másik érkező pedig a DAC somorjai farmcsapatától érkezik, Lukáš Leginus személyében, aki a szezon végéig szerepel kölcsönben a dunaszerdahelyi együttesnél.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a DAC-ban, ezt nagyra tartom. Egyúttal ez egy nagy kihívás számomra, amit igyekezni fogok a lehető legjobban kihasználni. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az ittlétem számomra és a klub számára is pozitív legyen.

Már többször is edzettem a csapattal, nagyon jól érzem magam a közösségben, a gyakorlások tényleg komoly iramúak. Szeretnék a lehető legjobb színben feltűnni az edző előtt és megmutatni neki, hogy jól döntött, amikor rám mutatott. Az erősségeim közé tartozik a gyorsaság, a tizenhatosban való jó helyezkedés és a fejjáték. Javulnom főleg a befejezésekben kell”

– árulta el a DAC hivatalos honlapjának a klub új szerzeménye.

A 22 esztendős támadó Magyarbélről származik, ahonnan a karrierje indult. Pályafutása kezdeti éveiben az OFM Szenc csapatában pallérozódott, majd a Slovan ifjúsági csapatához került. Ezt követően a DAC játékosa lett, majd egy évet töltött a sárga-kékek akadémiáján. A pályafutásában a következő állomás pedig a másodosztályban szereplő Somorja lett, ahol mostanáig szerepelt. A DAC farmcsapatának számító Somorja színeiben 77 mérkőzésen lépett pályára és 22 gólt szerzett, minden sorozatot tekintve. A Szlovák Kupa tavalyi idényében egy rekordot is felállított, mivel a Szepesbéla otthonában hét alkalommal is betalált, ami rekordnak számít a sorozat történetében. A somorjaiak azon a mérkőzésen 12 góllal győztek.

„Lukášt nemcsak a Somorja mérkőzésein követtük figyelemmel, de néhányszor az A-csapatunk edzésfolyamatában is részt vett. Egy érdekes játékosról van szó, akivel szeretnénk együtt dolgozni. Csak rajta múlik, hogyan él az adódó lehetőséggel. Ez egyúttal a többi somorjai labdarúgó számára is egy jel, hogy őket is figyeljük.

Becsülettel kell dolgozniuk magukon, hiszen sosem tudhatják, mikor nyílhat meg az a bizonyos ajtó előttük, aztán már csak magán a futballistán és a közös munkán múlik, hogy kinyerjük a tehetségét. Bízom benne, hogy Lukáš estében ez olyan mértékben sikerülni fog, hogy mindannyian kellemesen meglepettek és elégedettek leszünk”

– nyilatkozta Adrian Guľa vezetőedző a klub honlapjának.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.