2023. július 26., 19:27

Christián Herc négy év után visszatért a DAC-ba

A dunaszerdahelyi DAC szurkolói számára egy örömteli hírrel szolgált kedden a klubvezetés, miután négy év után visszatér a sárga-kékekhez Christián Herc, közölte a klub hivatalos közleményében.

Christián Herc
Christián Herc
Fotó: dac1904.sk

Újabb rutinos futballistával erősített a DAC, miután Chrisitán Herc négy év után visszatér Dunaszerdahelyre. A 24 esztendős középpályás 2025 nyaráig szóló megállapodást kötött a sárga-kékekkel, ami további egyéves opciót is tartalmaz. Herc négy évvel ezelőtt 2018 januárjától 2019 júniusáig szerepelt sikerrel a Csallóközben, mégpedig a Wolverhampton Wanderers csapatától kölcsönben, és összesen 50 mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben, ezalatt pedig hat alkalommal volt eredményes.

Remek érzéseim vannak, nagyon örülök, hogy visszatérhetek ahhoz a klubhoz, ahol a professzionális pályafutásom elkezdődött. A Guľa vezetőedző úrral folytatott első telefonbeszélgetés óta hosszabb idő telt el, ami a válogatott szünetnek is volt köszönhető, de végül boldog vagyok, hogy sikeresen zárultak a tárgyalások és visszatérhetek Dunaszerdahelyre.

A klubéhoz hasonló ambíciókkal érkezem. A DAC-nál töltött első időszakomban a harmadik, majd a második helyen végeztünk, ezért bízom benne, hogy a mostani visszatérésem után sikerül megtenni a következő lépést, amelyet a klub, a szurkolók és az egész környék megérdemel”

nyilatkozta a szerződéskötést követően Christián Herc.

2019 nyarán a Viktoria Plzeň gárdájához igazolt, később a Karviná színeiben is futballozott a cseh élvonalban, a legutóbbi két évben pedig a Grasshopper Zürich mezét viselte a svájci Super League-ben. Mindkét szezonban a „szöcskék” alapembere volt, összesen 66 bajnoki találkozón lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett, számol be a nagy visszatérőről a DAC hivatalos médiafelületén.

Herc tavaly márciusban a szlovák felnőttválogatottban is bemutatkozhatott és eddig négy alkalommal ölthette magára a szlovák címeres mezt.

Mint ismert a DAC már az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében búcsúzott a grúz Dila Gori együttese ellen és hétvégén már a bajnokság is elkezdődik a sárga-kékek számára a zempléni Nagymihály otthonában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.