Búcsúzik a szezontól a DAC

Ondik Gábor 2019. május 24., 12:38

A végéhez ért a szlovák élvonalbeli bajnokság 2018/19-es bajnoki idénye. A dunaszerdahelyi DAC a klubtörténelem legjobb idényén van túl, mely rengeteg szép pillanatot tartogatott a játékosok és szurkolók számára egyaránt.

Fotó: szurkoló, Ma7

Szokatlan időpontban, péntek este játssza utolsó bajnokiját a DAC a zempléni Nagymihály ellen a MOL Arénában, ezzel búcsút intve a klub legjobb idényének. A sárga-kékek csatáján a hazai együttes egy szép győzelmi búcsúval szeretne elköszöni a szurkolóktól. Mindkét csapat legjobb szezonját zárja a 2018/19-es szezonban, a zempléniek az újonc Szered együttesével még versenyben vannak az ötödik helyért, Anton Šoltis együttese kétpontos előnnyel várja az utolsó fordulót a Szereddel szemben.

Peter Hyballa ezen a mérkőzésen biztosan nem számíthat két panamai játékosára Ceaser Blackmanre és Eric Davisre, akiket a német szakember hazaengedett, mivel hazája válogatottjukat képviselik az elkövetkezendő hetekben. Továbbá Vida Kristopher és Marko Divkovics pályára lépése is kérdéses, miután a rózsahegyi sérülésükből lábadoznak jelentette ki a sárga-kékek mestere a klub hivatalos honlapjának. A nagymihályi mérkőzése előtt a DAC cseh játékosa Martin Jedlička ünnepélyesen megkapja az április hónap legjobb játékosának járó díjat, valamint a sárga-kékek összes játékosa átveheti Szlovák Labdarúgó-szövetség elnökétől, Ján Kováčiktól és a Ligás Klubok Uniójának elnökétől, Ivan Kozáktól az ezüstérmeket.

Az idei szezon első hazai mérkőzését is a Nagymihály ellen játszotta a DAC és a szezon utolsó mérkőzését is a zempléniek ellen játssza Peter Hyballa együttese. Kalmárék hazai pályán a Nagymihály ellen százszázalékos mérleggel rendelkeznek az élvonalban, miután mind a négy mérkőzésüket megnyerték.

„A két elveszített mérkőzés után mérgesek voltunk, de most már teljes mértékben a pénteki mérkőzésre koncentrálunk. Tudjuk, hogy a stadion tele lesz, s szeretnénk szurkolóinknak örömet szerezni. Bízom benne, hogy a mérkőzés után a szurkolókkal együtt ünnepeljük majd az ezüstöt. Mindannyian tudjuk, a legszebb ünneplés akkor lesz, ha előtte megszerezzük a három pontot” – jelentette ki Peter Hyballa a klub hivatalos honlapjának.

A bajnokságban már szinte minden lényeges kérdése eldőlt ,csupán az osztályozós csapat kiléte kérdéses még, az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Zólyombrézó nem tudta megőrizni élvonalbeli tagáságát és kiesett. Az utolsó fordulóban a Trencsén és a Aranyosmarót között dől el ki játszhat osztályozót, jelenleg az aranyosmarótiak vannak kedvező helyzetben ráadásul hazai pályán zárják a szezont, míg a Trencsén a Nagyszombat otthonában lép pályára.

A záróforduló teljes programja:
Május 23., péntek, 19 óra:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Zemplén Nagymihály
ŠK Slovan - ŠKF Szered
MŠK Zsolna – MFK Rózsahegy
Alsóház:
FK Železiarne Zólyombrézó - FK Szenica
FC ViOn Aranyosmarót - FC Nyitra
FC Szpartak Nagyszombat – AS Trencsén

 

 

 

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS