2020. március 8., 14:34

Bravúros győzelemmel indította a tavaszt a Somorja

A szlovák másodosztály tavaszi nyitófordulójában a somorjai STK hazai közönség előtt lépett pályára. Ján Blahač együttese hátrányból fordítva győzte le a bajnokság második helyezettjét.

Fotó: Őry Tibor

A télen több játékossal is erősítő Somorja hazai győzelemmel kezdte meg a szlovák másodosztály tavaszi küzdelmeit. Ján Blahač együttese hátrányból felállva győzte le a tabella második helyén álló Máriatölgyes együttesét.

A somorjai kezdőben több dunaszerdahelyi játékos is lehetőséget kapott, mint például az ősszel még a DAC hálóját védő cseh Martin Jedlička, vagy Martin Bednár. Debütált a Görögországból hazatérő görög-magyar védő Konstantinos Oikonomou is, valamint a Poprád együttesétől igazolt Denis Jančo is.

A hazaiak számára nem indult jól a találkozó, ugyanis a vendégek már a 10. percben előnybe kerültek Matej Jakúbek góljával. A somorjaiak azonban gyorsan reagálni tudtak, és a 20. percben Sharani egalizált. A folytatásban is akadtak gólszerzési lehetőségek, de egyik gárda sem tudta gólra váltani ezeket.

A második játékrészben a hazaiak fordítani tudtak, és Martin Bednár góljával a győzelmet is megszerezték.

Ezzel a Somorja folytatta remek őszi győzelmi sorozatát, amit tavaszra is átmentettek a csallóköziek. Sorozatban ez volt a negyedik győzelme a Somorjának a másodosztályban.

Győzelmüknek köszönhetően a hazaiak feljöttek a 12. helyre, ami már a bentmaradást jelentené a Somorjának. A következő fordulóban a Pozsonyligetfalu otthonában lépnek pályára a somorjaiak.

II. liga, 18. forduló:
FC STK Somorja – FK Máriatölgyes 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sharani (20.), Bednár (66.) ill. Jakúbek (10.)
Vereséggel kezdte a tavaszi szezont a KFC Komárom

A másodosztály másik felvidéki érdekeltségű csapata, a KFC Komárom vereséggel indította a tavaszt. Miroslav Karhan irányításával

a komáromi lila-fehérek a Puhó otthonában szenvedtek egygólos vereséget.

A komáromiaknál több téli szerzemény is lehetőséget kapott, mint például Szőcs László, Oliver Janso vagy a visszatérő Goran Matič.

Nem fordul elő gyakran, hogy egy csapat 6-7 tiszta helyzetet kialakít, és végül veszít. A 25. percben már a negyedik tiszta helyzetünk is megvolt, az ellenfélnek két lövése volt, az egyik elkerülte a kaput, a másik góllal végződött. Sajnos ilyen a futball, a mérkősek a tizenhatoson belül dőlnek el, ha nem fogjuk kihasználni a helyzeteinket, nehezen fogunk pontokat szerezni."

- értékelte a találkozót Miroslav Karhan a komáromiak közösségi oldalán.

A komáromiak a következő fordulóban hazai közönség előtt javíthatnak a Slovan fakócsapata ellen.

MŠK Púchov - KFC Komárom 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Michlík (33.)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.