2023. július 20., 16:01

Bodrogközi sportigazgató a Kassai Labdarúgó Akadémia élén

A kassai futballklub a Kassai Labdarúgó Akadémia élére új sportigazgatót nevezett ki, jelentette be a FC Kassa hivatalos médiafelületén. Az új kinevezett sportigazgató Geri Gergely az elmúlt években több élvonalbeli klubnál és fiatal gárdákkal is dolgozott.

Geri Gergely
Fotó: fckosice.sk

A bodrogközi Geri Gergely lett az FC Kassa utánpótlásának új sportigazgatója. A 46 esztendős szakember az elmúlt évek során több élvonalbeli klubnál is tevékenykedett, mint vezetőedző. Legutóbb az élvonalbeli Aranyosmarót másodedzője volt, Ivan Galád munkáját segítette.

Korábban több fiatal gárdával is dolgozott, ezért is esett a választás a Geri Gergelyre, hiszen Nyitrán is egy nagyon fiatal csapatot edzett, de Tőketerebesen, Szereden és Garamkereszten is dolgozott fiatalokkal. Mint ismert a kassai futballklub idén a Niké Liga újonca lesz, hiszen feljutottak a szlovák élvonalba.

„Az FC Kassa utánpótlás sportigazgatójának posztja nagyon fontos, hiszen az alapoktól építjük a klubot. A felnőtt labdarúgásban és az utánpótlás fociban egyaránt tapasztalattal rendelkező személy kerestünk erre a feladatra. Gergely egy nagyon fiatal csapattal dolgozott Nyitrán. A másik fontos tényezőnek a nyelvtudását tartottuk, hiszen a magyarországi intézményekkel és a DVTK-val nagyon szoros az együttműködésünk. A Szlovák Labdarúgó Szövetség által támasztott kritériumoknak is megfelel, így a részvényeseink úgy döntöttek, felkeresik Geri Gergelyt és megállapodnak az együttműködésben. Úgy gondolom a futballról alkotott véleménye helyes és hisszük, hogy a klubunkban ő lesz a biztosítéka az optimális kapcsolatnak a felnőtt foci és az utánpótlás között.” - nyilatkozta az új sportigazgató kinevezéséről Geri Ádám az FC Kassa klubigazgatója.

Az eddigi sportigazgató Miroslav Guza három év után távozott ebből a pozicíóból és az FC Kassa U19-es korosztályát irányítja a továbbiakban.

„Remek munkát végzett. Tisztességes szintre emelte az akadémiánkat, amit most tovább szeretnénk még magasabb szintre emelni. Miro továbbra is a klub struktúrájában marad. Mivel egyben edző is, már akkor is vonzotta az edzősködés, így rábíztuk a legidősebb kategóriát az utánpótláson belül. Geri Gegellyel és Farkás Balázzsal együtt fejlesztik majd tehetségeinket. Munkájuk fő mércéje az lesz, hogy hány tanítványunk tud sikeres lenni a felnőtt labdarúgásban.” - folytatta Geri Ádám.

Az FC Kassa utánpótlásának új sportigazgató Geri Gergely nem mellesleg az FC Kassa klubigazgatójának és akadémia igazgatójanak Geri Ádámnak a bátyja.

„Mindenképpen szigorú főnöke leszek, hiszen magasabb követelményeket támasztok vele szemben, mint bárki más. Még soha nem dolgoztunk így együtt, és nem is fociztunk egyszerre ugyanabban a klubban, ezért magam is kíváncsi vagyok, mit hoz majd ez az együttműködés. De egyelőre úgy látom, ahogy Gergely látja a pozícióját és a klub felépítését, ahogyan kell, vagyis szakmailag” – tette hozzá Geri Ádám.

A 46 esztendős Geri Gergely a legmagasabb PRO licenc birtokosa. Kassán mindenekelőtt az oktatás színvonalának emelését és az utánpótlással való munkavégzést, valamint a magyar partnerekkel való együttműködést várják tőle. Az utánpótlásban betöltött vezetői funkció ellenére nem veszíti el a közvetlen kapcsolatot a képzéssel.

A részvényesek egyik kérése volt, hogy aktívan jelen legyek az utánpótlás korosztályok edzési folyamatában”

– árulta el a kassai akadémia újdonsült tagja, akinek a klub struktúráin belüli jelenlegi pozíciója új, de jól látszik rajta az öröm és a munkavágy.

 „Ez egy kihívás számomra. Az FC Kassa egy stabil klub és ez a pozíció hosszabb teret biztosít a megvalósításhoz. Fokozatos lépésekkel szeretnénk még magasabb szintre emelni az oktatás színvonalát. Az utánpótlás edzőkkel eddig nagyon jó az együttműködés, és hiszem, hogy közösen felemeljük az utánpótlás labdarúgást Kassán” – nyilatkozta Geri Gergely az FC Kassa utánpótlásának új sportigazgató a klub hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.