Bernd Storck: Nagy csalódás ez számunkra

2021. március 22., 08:29
Ondik Gábor

Mint arról beszámoltunk, a dunaszerdahelyi sárga-kékek egy fordulatos és gólzáporos mérkőzésen a kerületi rivális Szpartak Nagyszombat otthonában szenvedtek 3-2-es vereséget. A mérkőzés után Bernd Storck sem leplezte csalódottságát.

Fotó: dac1904.sk

A DAC hiába szerezte meg a vezetést az első félidő végén, a második játékrészben a sárga-kékek védelme nagyon sokat hibázott, így a Nagyszombat megfordította a mérkőzést. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzője, Bernd Storck is csalódottan értékelte csapata védőmunkáját.

Nagy csalódás ez számunkra. Mondtam a fiúknak, hogy ez egy derbi, és az ilyen meccseken vannak bizonyos szabályok, melyeket be kell tartanunk.

Nagyon fegyelmezettnek kell lenni hátul, és be kell biztosítani a védelmet. Erre a félidőben is felhívtam a figyelmet, amikor tudtuk, hogy előnnyel megyünk ki a pályára. Fontos volt, hogy ne engedjük őket helyzetbe kerülni, és mi történt? Egy hiba után szinte a semmiből gólt kaptunk. A győzelmi szándékunk természetesen ezután is megvolt.

Meg akartuk nyerni a meccset, de nem játszottunk elég bölcsen. Túlságosan nyitott volt a védelmünk.”

- kezdte értékelését Bernd Storck számol be róla a DAC hivatalos honlapján.

A német szakember kiemelte, a bajnokság hátralevő részében javulnia kell a csapat védekezésének, mert akár a második helyük is veszélybe kerülhet.

Ha szeretnénk megőrizni a második helyünket, javulnia kell a védekezésünknek. Támadásban minden meccsen jók vagyunk, de hátul túl nyitottan játszunk.

Nem történhet meg, hogy ha az egyik szélső védőnk felfut, akkor a másik is megy előre. A második kapott gól után minden támadó szellemű játékosunkat bevetettünk. Sikerült kiegyenlítenünk, de a végén ismét nagyot hibáztunk. Kicsit szerencsés gól volt, de megelőzte a mi hibánk. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért.” - nyilatkozta Bernd Storck a nagyszombati vereséget követően.

Kövesse facebook oldalunkat is!