2024. február 18., 16:42

Bemutatkozott Kassán a panamai DAC-legenda

A Niké liga téli átigazolási időszakának talán egyik legnagyobb szenzációját Eric Davis átigazolása jelentette. A panamai DAC-legenda ugyanis nem egész félév után visszatért a szlovák bajnokságba, de nem korábbi sikerei helyszínére Dunaszerdahelyre, hanem egy másik sárga-kék alakulathoz, az FC Kassához.

FC Kassa
Fotó: FC Kassa weboldala

Újra szlovák élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára a DAC korábbi játékosa a panamai Eric Davis. Mint arról beszámoltunk a DAC-legenda nem egész félév után tért vissza a szlovák bajnokságba, miután tavaly nyáron nyolc év után távozott Dunaszerdahelyről. 

Davis most az FC Kassa csapatában bizonyíthat, bentmaradásért harcoló keletiek szombaton hazai pályán fogadták a Zólyombrézó együttesét, a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.

A találkozó 62. percében eljött Eric Davis nagy pillanata is, ugyanis csereként pályára lépve mutatkozhatott be új együttese színeiben.

AZ FC Kassa 20 fordulót követően a tabella tizedik helyét foglalja el, hét ponttal megelezőve a kiesőzónában tanyázó Nagymihályt, amely a bentmaradást jelentené a kassai sárga-kékeknek.

A rutinos futballista a szlovák élvonal egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát a DAC színeiben, a 2017/18-as, a 2018/19-es és a 2019/20-as szezon legjobb tizenegyébe is bekerült, így minden bizonnyal komoly erőssége lehet a kassai csapatnak.

Davis a DAC színeiben összesen 163 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amivel az idevonatkozó klubrangsor 6. helyén áll, ezeken a találkozókon 18 gólt szerzett. Az európai kupaporondon 10 találkozón 1 találat szerepel a neve mellett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.