Bayo szerezte a szezon legszebb gólját

Ondik Gábor 2019. július 19., 20:53

A Fortuna Liga és a Ligás Klubok Uniója közös szervezésében idén is megrendezték a szezon legszebb gólja szavazást. A voksoláson három dunaszerdahelyi gólra is lehetett szavazni, ezek közül végül az egyik lett az első.

Vakoun Issouf Bayo Fotó: fcdac.sk

A Fortuna Liga 2018/19-es idényében megannyi szép találat született, mint például Šatka, Bayo vagy Vida Kristopher gólja is. A Fortuna Liga és a Ligás Klubok Uniója közös szervezésében idén is a szurkolók és a szakemberekből álló zsűri segítségével keresték a szezon legszebb találatát.

A szurkolók szavazatai alapján a Szenice játékosa Filip Dangubič lett a befutó megelőzve a DAC magyar játékosát Vida Kristophert, a dobogó legalsó fokára Bayo állhatott fel a szurkolók voksai alapján. Azonban a szavazás másik részét a szakemberekből álló zsűri szavazatai tették ki, amit a dunaszerdahelyi Bayo nyert meg, aki időközben már a skót Celtic csapatához szerződött. A dobogón egyértelmű dunaszerdahelyi fölény bontakozott ki a szakemberek voksai alapján ugyanis Bayo mögött Šatka lett a második míg Vida Kristopher a harmadik.

Az összesített pontszám alapján végül Bayo lett a befutó megelőzve Vida Kristophert és a Zólyombrézó játékosát, Jakub Kiwiort. A Dunaszerdahelyről szintén távozó Ľubomír Šatka éppenhogy lemaradt a dobogóról.

A 2018/19-es szezon legszebb találata szavazás összesített végeredménye:

1., Vakoun Issouf Bayo (DAC) 13 pont (5+8)

2., Vida Kristopher (DAC) 11 pont (6+5)

3., Jakub Kiwior (Zólyombrézó) 8 pont (4+4)

4., Ľubomír Šatka (DAC) 8 pont (2+6)

 

0 HOZZÁSZÓLÁS