2021. május 11., 13:30

Bajnokok Ligája: Lehetséges, hogy Portugália ad otthont a döntőnek

Portugália, közelebbről Lisszabon, esetleg Porto lehet a Chelsea és a Manchester City közötti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő házigazdája, miután az európai szövetség (UEFA) és a brit kormány tárgyalt a két angol együttes mérkőzésének Isztambulból való áthelyezéséről - adta hírül az insidethegames.biz.

Bajnokok Ligája kupa
Fotó: TASR/AP
Ki lesz így kíváncsi a Bajnokok Ligájára?

Egy napja még az a verzió élt, hogy a török metropoliszból Londonba, a Wembley Stadionba kerülhet át a BL május 29-i fináléja, de a portál szerint az UEFA végül nem jutott dűlőre a szigetországi vezetéssel.

A londoni kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba - így Törökországba - csak "nyomós indokkal" megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA állítólag korábban már jelezte,

hogy Nagy-Britanniában csak a Wembley jöhet szóba helyszínként, és szerette volna elérni, hogy a szövetség és a média BL-döntőre utazó képviselői, valamint a szponzorok és más VIP-vendégek mentesüljenek a kötelező karantén alól.

Az európai szövetség arra is biztosítékot kért a brit kormánytól,

hogy 22 500 nézőt beengednek a Wembleybe, ezt a számot vállalták ugyanis a britek a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit illetően is.     

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál úgy tudja, hogy mivel a hétfői egyeztetések nem hozták meg a várt eredményt, brit könnyítések híján az UEFA a döntőt Portugáliába tenné át, amely amúgy jelenleg Nagy-Britannia zöld listáján szerepel.

Lisszabon adott otthont a tavalyi BL-sorozat záró szakaszának nyolcas döntő formájában, s a portugál főváros mellett szólhat az is, hogy - a teszteléseken túlmenően - nem vár kötelező karantén a Lisszabonba utazókra.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.