2022. szeptember 5., 20:22

Az ötödosztályú Ladomérmindszent otthonában kezdi a Szlovák Kupa új idényét a DAC

Az előző évekhez hasonlóan a Szlovák Kupa idei szezonjában is a második körben csatlakoznak az élvonalbeli gárdák, köztük a DAC is. A sárga-kékek ellenfele a Szlovák Kupa második fordulójában az ötödosztályban érdekelt Ladomérmindszent lesz kedd délután.

Szlovák Kupa
Fotó: dac1904.sk

A Szlovák Kupa 2022/23-as idényét az ötödosztályú Ladomérmindszent otthonában kezdi meg a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes idén is a sorozat második fordulójában csatlakozik a küzdelmekhez. A sárga-kékek a hétvégén három nyeretlen bajnoki után tudtak ismét győzni a bajnokságban hazai közönség előtt a zempléni Nagymihály ellen. A keddi kupameccsen Adrian Guľa vezetőedző minden bizonnyal az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó játékosoknak is bizalmat szavaz.

A DAC holnapi ellenfele tavasszal megnyerte az V. liga C-csoportját, ám a bajnokság újraszervezését követően bár megváltozott és minőségibb formában, de ugyanazon a szinten vitézkedik.

Öt lejátszott mérkőzést követően a 14 tagú mezőny hetedik helyén állnak az 52 éves Stanislav Šimko vezetőedző védencei, akik az első két fordulóban begyűjtött két győzelem után sorozatban három vereséget szenvedtek el, számol be első kupaellenfeléről a sárga-kékek hivatalos honlapja. A garamszentkereszti járásban fekvő több, mint 700 lakost számláló település csapatának és a szurkolóknak is nagy élményt jelenthet a keddi kupameccs, hiszen a sárga-kékek az elmúlt öt évben rendre ott voltak a nemzetközi kupaporondon, és nem minden nap adatik meg egy ilyen alsóbb osztályú csapat életében egy ilyen rangos gárda ellen megmérkőzni.

A Ladomérmindszent a Szlovák Kupa első fordulójában a hatodik ligában szereplő Geletnek ellen diadalmaskodott, pedig kétgólos hátrányban is voltak már ahonnan sikerült fordítaniuk, így a DAC ellen mérkőzhetnek meg a második fordulóban.

Az ötödosztályú Ladomérmindszent keretében pedig két második ligát megjárt futballista is található Tomáš Macejko csapatkapitány és Jaroslav Repiský személyében.

A Szlovák Kupa versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik. A Szlovák Kupa előző idényében a sárga-kékek a harmadik fordulóig jutottak, ahol végül gól nélküli döntetlen követően a Komáromi FC büntetőpárbajban ejtette ki a dunaszerdahelyi együttest.

A párharc továbbjutója már jövő héten szerdán pályára lép a harmadik fordulóban a harmadosztályú TJ Baník Kálnó (Kalinovo) ellen.

Szeptember 6., kedd:

Szlovák Kupa, 2. forduló:

FK FILJO Ladomérmindszent (V.liga) - DAC 1904

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.