Az orosz kupában debütált Almási László új csapatában

2021. február 22., 19:30
Ondik Gábor

A csallóközi focirajongók ezentúl az orosz bajnokságot is komoly figyelemmel követhetik, hiszen a 21 esztendős egykori DAC-játékos Almási László a télen klubot váltott.

Fotó: A játékos Instagram oldala

A csallóközi focitehetség Almási László a téli átigazolási szezonban klubot váltott és az orosz bajnokságban szereplő Akhmat Groznij csapatához igazolt. A fiatal támadó pályafutása legnagyobb kíhívásának eleget téve igent mondott a csecsenek ajánlatára. A 21 esztendős támadó a szezon végéig került kölcsönbe a Rózsahegytől az orosz bajnokságba.

Az orosz fociidény ugyan február 26-án veszi kezdetét, a hétvégén már pályára léptek a csapatok az orosz kupában. Almási László csapata a nyolcaddöntőben az FK Rosztov otthonában lépett pályára és egygólos győzelemmel továbbjutottak. Az Akhmat Groznij a 19. percben büntetőből szerezte a továbbjutást jelentő találatot.

A csallóközi tehetség a 75. percben lépett pályára a Groznij csapatában, ezzel hivatalosan is debütált új csapatában. Almási negyedórát kapott az orosz kupa nyolcaddöntőjében.

A hétvégén az orosz bajnokság is folytatódik, Almási László csapata hazai pályán a Dinamo Moszkva ellen lép pályára.