2022. július 9., 15:56

Az olasz másodosztályból igazolt magyar tehetséget a DAC

Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását a magyar U21-es válogatott védője Csinger Márk, miután az olasz másodosztályban szereplő SPAL és a DAC vezetősége sikeres tárgyalások után megegyezett a játékos átigazolásáról, számol be róla a csallóközi együttes hivatalos honlapján.

dac
Fotó: dac1904.sk

A klub hivatalos bejelentése szerint a magyar védőjátékos 2025 júniusáig szóló szerződést kötött a sárga-kékekkel, amely további egyéves opciót is tartalmaz. A dunaszerdahelyi együttes azonban máris kölcsönadta a magyar másodosztályban szereplő, szintén Világi Oszkár tulajdonába tartozó Győri ETO-nak, ahol kölcsönben szerepel az új idényben.

Nagyon örülök, hogy a DAC-hoz tudtam szerződni, ez egy nagyszerű állomás lesz a karrierem szempontjából. Úgy érzem, hogy Dunaszerdahelyen sokat tudok fejlődni a későbbiekben, egy nagyon erős, európai kupában is érdekelt klubhoz fogok tartozni.

Még egy évig élt a szerződésem a SPAL-nál, de úgy gondoltam, a fejlődésem szempontjából váltanom kell. Több ajánlatom is volt a DAC-én kívül, de Dunaszerdahelyen éreztem azt leginkább, hogy megvan minden, amire nekem most szükségem lehet. Az első évemben, Győrben szeretném felépíteni magam, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy akár félévkor, akár év végén bekerüljek a DAC csapatába, ahol később állandó játéklehetőséget harcolhatok ki magamnak. Bízom benne, hogy erre meg is lesz a lehetőségem, elég, ha csak Szánthó Regőre gondolok, aki szintén fiatal kora ellenére verekedte be magát a csapatba” – nyilatkozta Csinger Márk a szerződés aláírását követően.

Csinger Márk Jászboldogházán ismerkedett meg a labdarúgással, ahonnan Zagyvarékasra került, majd a szolnoki utánpótlásban nevelkedett. Ezt követően az MTK szerződtette, ahol kiváló teljesítménnyel hívta fel magára több külföldi csapat figyelmét, többek között az olasz SPAL érdeklődését, akik végül szerződtették is.

A Serie B-ben szereplő együttes U17-es csapatában játszott először, majd miután profi szerződést kapott Olaszországban, a legerősebb korosztályos bajnokságban, a Primavera 1-ben szereplő csapathoz került. Tavasszal olasz bajnoki címet ünnepelt az U18-as korosztályban, számol új igazolásáról a dunaszerdahelyi klub.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.