2021. augusztus 3., 20:35

Az InStat szerint Schäfer András volt a második forduló legjobbja

A dunaszerdahelyi DAC a hétvégén, mint arról beszámoltunk megszerezte szezonbeli első győzelmét, ezzel a győzelemmel mutatkoztak be a bajnokságban hazai közönség előtt a sárga-kékek. A Liptószentmiklós elleni 3-1-es siker egyik kulcsfigurája a magyar válogatott Schäfer András volt, aki az InStat szerint a forduló legjobbja is lett.

Schafer Anrás
Fotó: dac1904.sk

A DAC a második fordulóban javított és megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Az újonc Liptószentmiklós elleni siker alkalmával a magyar válogatott játékos Schäfer András parádés bombagóllal és nagyszerű teljesítménnyel vette ki a részét.

A játékosok teljesítményét mérő InStat index alapján a hétvégi forduló legjobbja a DAC magyar válogatott futballistája Schäfer András lett,

miután az InStat 313-as indexszel értékelte a magyar futballista játékát. Az InStat index alapján a hétvégi forduló két legjobb játékosát a dunaszerdahelyi klub adta, mivel Schäfer mögött a sárga-kékek másik játékosa, az ukrán Danylo Beskorovainyi végzett.

A legjobb tízben további három dunaszerdahelyi játékost találunk, a sárga-kékek új szerzeménye, Andrejs Ciganiks az ötödik helyen, a brazil Mateus Brunetti a nyolcadik, míg a horvát Marko Divković a tizedik helyen végzett.

Az InStat index a hivatalos mérkőzésstatisztikák alapján kerül kiszámolásra. Ez egy olyan automatikus algoritmus, amely összesíti a játékos teljesítményét és a csapat felé mutatott hasznosságát. Az InStat Index segít meghatározni a futballista kvalitásait is.

A Fortuna Liga 2. fordulójának legjobbjai az InStat index alapján:
1. Schäfer András (DAC) 313
2. Danylo Beskorovainyi (DAC) 285
3. Michal Šulla (Slovan) 285
4. Ibrahim Rabiu (Slovan) 283
5. Andrejs Ciganiks (DAC) 281
6. Andrej Kadlec (Szered) 275
7. Jaromír Zmrhal (Slovan) 271
8. Mateus Brunetti (DAC) 270
9. Filip Lichý (Slovan) 269
10. Marko Divković (DAC) 268
Megosztás
Címkék