2023. november 3., 19:37

Andzouana-dupla és magabiztos dunaszerdahelyi győzelem Kassán

Rendhagyó módon már péntek este pályára lépett a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi sárga-kékek Kelet-Szlovákia legnagyobb városában Kassán vendégeskedtek, miután kilenc év elteltével léptek pályára bajnoki mérkőzésen az újonc otthonában.

Andzouana
Fotó: dac1904.sk

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 13. fordulóját péntek este a DAC idegenbeli mérkőzése nyitotta az újonc Kassa otthonában. A kassai sárga-kékek sorozatban hét vereséget szenvedtek a bajnokságban és a héten edzőt is váltottak az FC Kassánál, miután Anton Šoltis helyét a pozsonyi Slovan korábbi edzője ift. Ján Kozák vette át, aki anno Kassán lett profi labdarúgó. Kassán sokat várnak az új edzői stábtól leginkább, hogy elkezdik gyűjtögetni a pontokat és erre az első adandó alkalom a DAC elleni összecsapás volt. A dunaszerdahelyiek kezdője az előző Nagymihály elleni szenvedős győzelemhez képest két helyen is változott, mivel a lengyel Gruszkowski és a venezuelai Romero is a kezdőbe került. A DAC magyar játékosai közül Csinger a kezdőben kapott helyet, míg Vitális Milán a cserepadon kezdett. A DAC első alkalommal lépett pályára az új Kassai Futballarénában.

A DAC számára remekül indult a találkozó és egy gyors góllal hamar előnybe kerültek a csallóköziek. Az ötödik percben Andzouana kiváló centerét Gouré fejelte a kassai kapuba, a gólban Putnocký jócskán benne volt, hiszen egy vizsonylag gyenge fejes érkezett a kapujára. A dunaszerdahelyi vezetés után a házigazda Kassa próbált azonnal válaszolni, de csak szögletekig jutottak kassai sárga-kékek.

Az első negyedóra végén a DAC cseh játékosa Čermák próbálkozott egy távoli lövéssel, de próbálkozása jócskán elkerülte a kaput. A 16. percben megduplázta előnyét a dunaszerdahelyi együttes, miután a szélen Trusa nyert meg egy párharcot majd egy remek labdát küldött középre, ahol az üresen érkező Andzouana a kapuba passzolt. Az első félórában a hazaiak szinte semmi veszélyt nem jelentettek Popović kapujára, a DAC magabiztosan őrizte előnyét. A vendégek további helyzeteket is kialakítottak, de ezt a kassai védelem levédekezte. Az első játékrész hátralevő részében sem tudott komoly gólszerzési lehetősége kialakítani a kassai együttes, így a DAC magabiztos kétgólos előnyével zárult az első játékrész.

Szünetről visszatérve egyik vezetőedző sem változtatott. A második játékrészt a kassaiak jóval aktívan kezdték és ezúttal már helyzeteket is sikerült kialakítani az újoncnak. Az 54. percben egy veszélyes hazai beadás után Golikov kis híján szépített, de nem volt szerencséje a hazaiak játékosának. A második félidőben élénkebb lett a játék, mivel a kassaiak is feljavultak.

gyórányi játékot követően a csereként pályára lépő Sagna szinte első labdaérintéséből gólt szerzett, viszont les miatt érvénytelenítette gólt Ivan Kružliak játékvezető, amit a VAR is megerősített. Ezt követően a DAC vezetőedzője Adrian Guľa is kettős cserére szánta el magát és Vitális Milánt, valamint Miroslav Káčert küldte be, Dimun és Romero legnagyobb bánatára. A 66. percben egy újabb veszélyes kassai lehetőség maradt ki, Medved lövését védte Popović magabiztosan. A hazaiak próbálták minél előbb megszerezni a szépítő találatot, de az idő igencsak a kassaiak ellen dolgozott.

Tíz perccel a vége előtt a DAC eldönthette volna a mérkőzést, Gruszkowski centere után Gouré fejese nem találta el a kaput, pedig ebben benne volt a gólveszély. Öt perccel a lefújás előtt a DAC végleg eldöntötte a három pont sorsát és a bombaformában futballozó Andzouana újabb csodagólt varázsolt ezúttal a kassai Putnocký hálójába, aki elmérte a labda ívét. A DAC megérdemelten szerezte meg a három pontot Kassán és ideiglenesen a tabella negyedik helyére léptek elő Adrian Guľa tanítványai. Az újonc FC Kassa nyeretlenségi szériája pedig immáron nyolc mérkőzésre nőtt, mivel sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnokságban a kassai együttes.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 13. forduló:

FC Kassa – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-3 (0-2)
Kassai Futballaréna, 2632 néző, Kassa, v.: Kružliak - Pozor, Jekkel
Gólszerzők: 5. Goure, 16., 85. Andzouana
Sárga lapok:  -
Kassa:
Putnocký - Golikov, Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák - Qose (7. Vasiľ), Gallovič - Faško (88. Sović), Medved, Liener (59. Sagna)
DAC: Popović - Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana - Romero (66. Vitális), Dimun (66. Káčer), Čermák - Trusa (75. Mendez), Goure (88. Veselovský), Herc (88. Barišić)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.