Almási Lászlót lelkileg megerősítette a sok sérülés

Ondik Gábor 2019. március 14., 20:40

A dunaszerdahelyi DAC-tól a másodosztályban szereplő Somorjához került vendégjátékra Almási László. A fiatal futballistát a kezdetekről, a dunaszerdahelyi évekről, valamint a céljairól is kérdeztük.

Fotó: Lelkes Ernő

Pályafutásod kezdetén a Szenyica színeiben mutatkoztál be a Zólyombrézó ellen, majd a következő mérkőzésen első gólodat is megszerezted Nagymihály ellen. Hogyan emlékszel ezekre a szép pillanatokra?

Hát valószínű, hogy pályafutásom eddigi legszebb pillanatai voltak, amikor debütáltam és amikor az első gólomat megszereztem felnőtt szinten. Leírhatatlan érzés volt, remélem, még sok ilyen érzést fogok átélni.

2016-ban a DAC neveltjeként visszatértél Dunaszerdahelyre. Hogyan értékelnéd a Szenyicénél töltött közel három évedet?

Az a Szenyice akkoriban teljesen más volt. A csapat felét az akadémiában kinevelt játékosok alkották. Csak szép emlékeim vannak, a debütálás 16 évesen a Fortuna Ligában talán az egyik legszebb.

A sárga-kékeknél a Szlovák Kupában góllal mutatkoztál be a felnőttek között. Miért döntöttél a visszatérés mellett?

Szenyicén akkoriban kezdtek rosszra fordulni a dolgok. Anyagi problémák voltak és később tulajdonosváltás is és ezek után már előnybe részesítettek a külföldi légiósokat, úgy éreztem, eljött az idő a váltásra.

 

Fotó: Lelkes Ernő

A Dunaszerdahelynél töltött időszakban több sérülés is hátráltatta pályafutásod. Mennyire törtek meg a sérülések?

Nem volt könnyű, a két és fel évből egy évet –  összességében – sérült voltam, sajnos. Remélem, most már elkerülnek a sérülések, de lelkileg megerősített valamennyire, az biztos.

A januári átigazolási időszakban a másodosztályban szereplő Somorja együtteséhez kerültél kölcsönbe. Hogyan jött a somorjai lehetőség?

Megkerestek Somorjáról a télen és ebben a fiatal korban a játékpercek is nagyon fontosak, nem csak az edzés. Úgy éreztem, meg kell tenni ezt a lépést a fejlődésem szempontjából.

A szomszéd városban dunaszerdahelyi csapattársaddal, Viola Gergellyel ostromolhatjátok az ellenfél kapuját, mit vársz a somorjai vendégjátéktól?

Minél több játékpercet, sérülésmentes szezont és gólokat várok magamtól.

Több technikás labdarúgó, köztük brazilok, szerepelnek Somorján, a te képességeid közül mi lehet leginkább a csapat hasznára?

Jó velük játszani, mert látnak a pályán. A fejeléseimet, a labdamegtartást és a fizikai előnyeimet fogom tudni kihasználni a játékstílusunknak köszönhetően.

A téli felkészülés során a MOL Football Akadémián a Somorja egy góllal legyőzte a tartalékos DAC együttesét, a győztes gólban te is aktív szerepet vállaltál. Milyen érzés volt pályára lépni a csapatod ellen?

Érdekes volt, jó volt találkozni a régi csapattársakkal és szerintem egy jó meccset játszottunk.

 

Képgalériánk:
Fotó: Lelkes Ernő

Hétvégén megkezdődött a másodosztály tavaszi idénye, a Bártfa otthonában indult a Somorja tavaszi idénye. Mi a csapat célkitűzése az idény második felére?

Az idény másik felére célunk bekerülni a legjobb ötbe. Mindent megteszünk majd, hogy sikerüljön.

A Bártfa otthonában egy nem túl sportszerűnek mondható mérkőzésen három somorjait is kiállított a játékvezető, majd a legvégén gólt kaptattok és vereséggel rajtolt a Somorja tavaszi idénye. Erről mit tudnál mondani?

Hát ilyet még soha nem éltem át, három kiállítás egy mérkőzésen, ráadásul egy csapatból, piros lapok, egy tizenegyes és egy szabálytalan gól. Szerintem ezzel mindent elmondtam.

0 HOZZÁSZÓLÁS