2024. február 8., 12:48

Akár kilenc évre is börtönbe kerülhet a Barca egykori sztárja

Hétfőtől szerdáig tárgyalták Dani Alves szexuális zaklatással kapcsolatos ügyét, amelyben hamarosan ítélet is születhet. 

Dani Alves
Fotó: TASR

A valamikori Barca játékost még 2023 elején vették őrizetbe, egy nő ugyanis azt álította, hogy Alves még 2022 év végén egy barcelonai bárban szexuálisan zaklatta őt. Később az esetet nemi erőszakra változtatták.

A brazil játékos már egy éve börtönben ül, állítása szerint ártatlan az ügyben, helyzetét azonban nehezíti, hogy a tárgyalások során többször is megváltoztatta a vallomását.

Alves azt állította, nem kényszerítette semmire a nőt, ha akart, elmehetett volna, nem viselkedett vele erőszakosan, illetve azt is határozottan elutasította, hogy megütötte volna az áldozatot.

Spanyolországban szexuális zaklatásért 4-15 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki, az ügyész kilenc évet kért Alvesre, illetve az áldozat 150 ezer eurós kártérítést követel. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.