2022. október 10., 09:32

Adrian Guľa: Nagyszerű reklám volt ez a focinak

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a szezon eddigi legjobb teljesítményével hazai közönség előtt öt gólt rúgtak a Zsolnának és végig kézben tartva a meccset otthon tartották a három pontot. A lefújást követően Adrian Guľa a sárga-kékek vezetőedzője is értékelte a találkozót.

Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Mint arról beszámoltunk a DAC a MOL Aréna új gyepszőnyegét egy gólzáporos győzelemmel avatta fel. A csallóközi együttes 5-2-re győzte le a Zsolnát, ezzel a tabella harmadik helyére zárkóztak fel a sárga-kékek. A lefújást követően a DAC vezetőedzője Adrian Guľa is értékelte csapata teljesítményét.

„Nagyszerű reklám volt ez a focinak. Támadószellemben, gyorsan játszottak a csapatok, és azt is mondhatnám, hogy ma produktívak voltunk. Nem állítom, hogy tökéletesek, mert akkor lehet, hogy kilenc gólt rúgunk, de így is hatékonyak voltunk, és egy nagyon erős ellenféllel szemben tudtunk nyerni.

Nagyra értékelem a játékosok lélektanilag nehéz szituációkra hozott jó reakcióját. Ezalatt a bekapott gólt értem, majd a milliméteres les miatt elvett találatot. Egyből ezután jött a második kapott gólunk, melyre ugyancsak jól reagáltunk. Mentünk tovább, játékosaim pedig megmutatták egyéni minőségüket. Megmutatták, hogy gólokat akarnak rúgni. Jól támadták azokat a területeket, amelyeket egy magasan játszó csapat ellen támadni kell. Végeredményben egy nagyon jó mérkőzésen három pontot szereztünk, aminek a szurkolóinkkal együtt mi is nagyon örülünk. A földön kell azonban maradni, hiszen ezért az 5:2-es győzelemért is csak három pontot kapunk”

– kezdte értékelését a DAC mestere.

A találkozón a hazaiak játékosa Miroslav Káčer elsőre komolynak tűnő sérülést szenvedett, de Guľa mester elmondta a röntgen nem állapított meg törést, így a sérülés megállapításához további vizsgálatokra lesz szükség.

Holnaptól azon kell dolgoznunk, hogy minél több ilyen meccsünk legyen egyre több nézővel, egyre jobb játékkal. Egy nagyon jó pályán, egy nagyon jó szurkolótábor előtt nagyon szép esténk volt. Mi többet is kívánhatnánk?

Továbbra is ezen dolgozunk, hogy aktívan, gyorsan, támadószellemben játszunk, természetesen a védelemmel összhangban. Bár, nyilván, ha öt gólt rúgunk, akkor belefér az is, hogy kettőt kapunk. Minél több ilyen meccsünk legyen, melyen hárommal többet rúgunk az ellenfélnél. Bízunk benne, hogy Káčer sérülése nem olyan komoly, mint első ránézésre tűnt. Volt röntgenen, amely kizárta a törést. Holnap újabb vizsgálatok várnak rá” – zárta meccs utáni értékelést a DAC vezetőedzője Adrian Guľa.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.