2022. július 21., 09:11

Adrian Guľa: Nagyon értékes eredményt értünk el

Sorozatban negyedik tétmérkőzését is megnyerte a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének odavágóját is győzelemmel kezdte a feröeri Víkingur otthonában. A találkozót Adrian Guľa vezetőedző is értékelte.

Adrian Guľa
Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Kétgólos előnnyel várhatja a jövő héten esedékes visszavágót az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében a dunaszerdahelyi DAC. Adrian Guľa tanítványai parádés gólokat szerezve győztek a Víkingur otthonában. A sárga-kékek vezetőedzője szerint értékes eredményt értek el, holott a vártnál gyengébben játszottak.

Nagyon örülünk a győzelemnek. Beigazolódott, hogy Európában nincs könnyű mérkőzés. Jól kezdtünk, az első tizenöt percben kellően gyorsan és pontosan játszottunk. Volt egy helyzetünk, majd jött Krstović fantasztikus gólja, és paradox módon ezután mintha elveszítettük volna a koncentrációnkat. Volt néhány olyan hibánk, amely elkerülhető lett volna, s így játékba hoztuk az ellenfelet. Éreztük, hogy fel kell vállalnunk a rizikót, és adnunk kell még egy gólt, ezért behoztuk Nicolaescut. Úgy gondolom, hogy nagyon értékes eredményt értünk el”

– kezdte értékelését a DAC vezetőedzője Adrian Guľa.

A 46 esztendős szakembernek felemás érzései voltak a lefújást követően, hiszen voltak jó és egyaránt rossz pillanatai a csapatnak, ennek ellenére elégedett az eredménnyel.

„Voltak olyan részei a mérkőzésnek, amikor kimondottan jól játszottunk, de voltak olyan szakaszok is, melyek nem tetszettek annyira. Az európai kupaporondon az ellenfél számít a hibáinkra. Nagyon fontos volt Veszelinov védése 0:1-nél, és Kružliaknak is volt egy fontos blokkolása. Ezek a momentumok a csapatszellemről tanúskodnak. Jó eredménnyel utazunk haza, és gratulálok a csapatnak” – konstatálta a sárga-kékek vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.