2023. április 10., 09:54

Adrian Guľa: Meccsről meccsre koncentráltan kell tovább haladnunk

A rájátszás negyedik fordulójának csúcsrangadóján az éllovas DAC egygólos vereséget szenvedett a címvédő Slovan otthonában a húsvétvasárnapi derbin. A sárga-kékek előnye ezzel három pontra olvadt az élen.

Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásnak negyedik fordulójában húsvét hétvégéjén a Slovan otthonában vendégeskedett a DAC.

A sárga-kékek Kalmár Zsolt góljával vezettek is, de a címvédő végül fordítani tudott, ezzel megtörve a DAC 18 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát és ezzel megfelezték hátrányukat az égszínkékek.

Hat fordulóval a vége előtt három pont a sárga-kékek előnye. A lefújást követően mindkét szakvezető egyetértett abban egy jó színvonalú mérkőzést játszottak a csapatok.

„Két minőségi csapat érdekes összecsapásának voltunk szemtanúi. Mindkét félidőben jó teljesítményt nyújtottunk. A gólunk után egy kissé elvesztettük a koncentrációnkat. Az ilyen pillanatokban pontosabbnak kell lennünk. De bebizonyítottuk magunknak és a szurkolóinknak, hogy fizikailag és taktikailag is készen állunk rá, hogy még az olyan erős csapattal szemben is fel tudjuk venni a kesztyűt, mint a Slovan” – kezdte a DAC mestere, Adrian Guľa.

A csallóközi együttes vezetőedzője kitért a hiányzókra is, de kiemelte ebben a hosszú szezonban minden játékosa fontos és koncentráltan kell tovább haladniuk.

„Fokozatosan nő az erőnk, és megmutattuk, hogy Krstović, Ramadan és Gavrić kiesése sem ejtett csorbát a csapatszellemen. Minden játékosunk egyformán fontos ebben a hosszú bajnoki szezonban.

Szurkolóinknak köszönjük a buzdítást. Egy pillanatig fantasztikus volt a helyzet, de most egy minőségi csapattól vereséget szenvedtünk. Meg kell nyerünk a következő mérkőzésünket, és meccsről meccsre koncentráltan kell tovább haladnunk”

– nyilatkozta a lefújást követően a DAC vezetőedzője.

A két edző közül a hazaiak mestere Vladimír Weiss lehetett elégedettebb, ami az eredményt illeti, hiszen csapata hátrányból fordítva győzött és három pontra csökkentette hátrányát.

Az én szemszögemből nézve ez volt a szezon legnehezebb és legjobb meccse az érzelmek és a minőség tekintetében. Sem a Bázel, sem a többi európai kupaellenfél, sem a Nagyszombat nem tudott rákényszeríteni bennünket arra, hogy ennyire az erőnk legmélyére nyúljunk, mint ma a kiváló DAC ellen.

Ellenünk mindenki megpróbál 120 százalékos teljesítményt nyújtani. Elégedett vagyok a játékosaim által mutatott hozzáállással és természetesen az eredménnyel. 1:0 után „elvettük a bajnoki címet” a vendégektől. Van esélyünk folytatni a szezont, ha veszítettünk volna, akkor vége. A bajnokság így gyakorlatilag még csak most kezdődik. Nekik is, nekünk is saját kezünkben van a sorsunk. Azzal számolok, hogy a bajnoki címért az utolsó fordulóig tart majd a küzdelem, ami mindenekelőtt fejben lesz kemény próbatétel. Nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy a lehető legjobban felkészítsük erre a csapatainkat” – értékelte a DAC elleni győztes rangadót a Slovan vezetőedzője, Vladimír Weiss.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.