2023. augusztus 24., 10:19

Adrian Guľa: Ilyen buzdítás mellett a játékosoknak teljes gőzzel kell játszaniuk

Győzelemmel kezdte meg szereplését a szlovák honi kupasorozat 55. kiírásában a DAC. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a járásbeli Bős vendégeként fölényes győzelmet arattak és készülhetnek a harmadik fordulóra. A lefújást követően Adrian Guľa a sárga-kékek mestere is elégedetten nyilatkozott.

DAC Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Fölényes 5-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a Szlovák Kupa új idényében a DAC. A dunaszerdahelyiek mestere erős kezdőt küldött pályára a bősi Parkerdei Stadionban, ahol egy remek hangulatú mérkőzésen jutottak tovább a sárga-kékek.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Adrian Guľa is a szurkolókat dicsérte,

valamint kiemelte: értékesnek tartja a győzelmet, mert másképp is alakulhatott volna;  utalva a tavalyi homonnai kupakudarcra és a nem megfelelő hozzáállásra.

Örülünk a győzelemnek.

Fontos, hogy látszódott az osztálykülönbség, és hogy megörvendeztettük a bennünket elkísérő szurkolóinkat. Ilyen buzdítás mellett a játékosoknak teljes gőzzel kell játszaniuk. Nem állítom, hogy domináltunk az egész mérkőzésen. Gyorsan betaláltunk, de ennél több gólhelyzetet kell kialakítani a jövőben, és nyomást helyezni az ellenfélre. Értékesnek tartjuk a győzelmet, mert máshogy is alakulhatott volna, ha nem így állunk hozzá, de semmit sem bíztunk a véletlenre. Ez a Szlovák Kupa, ahol mindig maximum erőbedobással kell játszani.

Azt szeretném, ha a játékosok éreznék, hogy meg kell harcolniuk a csapatbéli helyükért, játsszanak akár 20, 35 vagy 45 percet, a DAC-ért játszanak.

Az edzésen való hozzáállással és a meccsen nyújtott teljesítménnyel lehet kivívni a játékjogot, nem szavakkal. Néhányan nagyon jól mutatkoztak, néhányaknak azonban még fejlődniük kell.” - értékelte a továbbjutást értő sikert a DAC vezetőedzője.

A bősiek vezetőedzője, Molnár Krisztián a lefújást követően elmondta: tudták, hogy a DAC nem fogja félvállról venni a meccset.

A hazaiak mestere kiemelte: a játékosoknak elmondta, ők csak nyerhetnek ezzel a mérkőzéssel, hiszen egy ünnep volt ez számukra.

„Azt kaptuk, amire számítottunk. Tudtuk, hogy a DAC nem fogja félvállról venni a meccset, és ezt be is bizonyította. Azt sajnáljuk, hogy rögtön az elején gólt kaptunk. Az első félidőben a futballból sokat nem mutattunk. A második félidő aztán kifejezetten jó volt, volt helyzetünk is, gólt is rúgtunk. A játékosoknak azt mondtam, hogy mi csak nyerhetünk ezzel a meccsel. Nekünk már az győzelem, hogy gólt rúgtunk, és megtapsoltak bennünket. Három osztálynyi különbség van a két csapat között, ezt figyelembe kell venni.

Ünnep volt számunkra a találkozó

-nyilatkozta Molnár Krisztián a Bős vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.