2022. augusztus 8., 08:58

Adrian Guľa: El kell fogadnunk a döntetlent

A dunaszerdahelyi DAC negyedik bajnoki mérkőzésén is veretlen maradt, miután az újonc Zólyombrézó otthonában döntetleneztek Kalmárék. A lefújást követően a DAC vezetőedzője értékelte a mérkőzést.

dac
Fotó: dac1904.sk

 Az újonc vasgyáriakat a Slovan, Rózsahegy és Nagyszombat hármasa után a sárga-kékek sem tudták legyőzni.

A lefújást követően a DAC vezetőedzője, Adrian Guľa elismerően beszélt kollégája eddig elvégzett munkájáról, és kiemelte, ebben a stadionban egyetlen csapatnak sem lesz könnyű a pontszerzés.

„A mai találkozón a futball győzött. Paradox módon gól nem esett, de nagyon nyílt mérkőzés volt, mindkét csapat igyekezett konstruktívan játszani, és hajtott a győzelemért. A látvány diadalmaskodott az eredmény felett. Három pontért jöttünk, de senki ne feledje, hogy ebben a stadionban nem lesz könnyű a pontrablás.Rendkívül díjazom azt a munkát, melyet edzőkollégám itt végez. A csapatnak megvan a maga minősége és stílusa. Abban a ritmusban, melyben játszunk, szükséges, hogy már az első 30 percben döntésre vigyük az eredményt. Erre meg is voltak a lehetőségeink, csak sajnos kimaradtak.

A második félidőben háromszor mentünk egyedül kapura. Voltak lehetőségeink, de a végső fázisban hiányzott a nagyobb agresszivitás, a koncentráció, és talán a frissesség is.”

- kezdte értékelését a sárga-kékek mestere.

Adrian Guľa elmondta, nem foglalkoztak a csütörtöki bukaresti visszavágóval, hiába volt kilenc változás is a kezdőben, a játékosok teljesítményére volt kiváncsi, majd kiemelte, csakis saját magukkal kell foglalkozniuk.

„A filozófiám az, hogy saját magunkkal foglalkozzunk, és meg tudjuk mutatni, hogy büszkén viseljük ennek a nagyszerű klubnak a mezét. A meccs előtt nem foglalkoztunk még az európai kupameccsel, csak a zólyombrézói találkozóra összpontosítottunk. Kilenc változás volt a kezdőkeretben. Mindez azért, mert szeretném látni a játékosaimat, milyen teljesítményt nyújtanak a nehéz meccseken. Olyan ellenféllel játszottunk, amelytől nem lenne meglepetés, ha a felsőházban végezne.

El kell fogadnunk a döntetlent, és fel kell készülnünk a csütörtöki bukaresti visszavágóra, amely tükröt állít majd a Fortuna Ligának. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ide is elkísértek bennünket.”

- értékelte a zólyombrézói döntetlen a DAC vezetőedzője.

A csallóközi együttes döntetlenjével a második helyre esett vissza a pozsonyi Slovan mögé, akik egy ponttal előzik meg a sárga-kékeket. A DAC a következő fordulóban a szintén újonc Besztercebánya ellen lép pályára hazai közönség előtt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.