2023. február 13., 11:15

Adrian Guľa: Egy érzelmekkel teli mérkőzés volt

Egy győzelemmel felérő döntetlent játszott a dunaszerdahelyi DAC a címvédő Slovannal, miután a sárga-kékek közel ötven percet játszottak emberhátrányban. A lefújást követően a DAC vezetőedzője Adrian Guľa értékelte a mérkőzést.

DAC - Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Csúcsrangadóval indult a tavaszi szezon a dunaszerdahelyi sárga-kékek számára, egy álomszerű kezdéssel. A DAC hamar előnybe került már a hetedik percben egy fergeteges atmoszférájú mérkőzésen. A hazaiak már a 40. percben emberhátrányba kerültek, ami után a címvédő ki is egyenlített, de a mérkőzést nem tudták megnyerni ennek ellenére sem a pozsonyiak. A találkozót követő sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzője kiemelte: sok energiát fektettek a mérkőzésbe, a játékosok jó mentalitással és jó erőnléttel küzdötték végig a 90 percet, de a kiállítás után csapat megmutatta összetartó erejét.

 Egy érzelmekkel teli mérkőzés volt fantasztikus szurkolóink előtt. Rengeteg energiát fektettünk a meccsbe. A piros lap után talán a játék minőségére ment, hogy nagyon szervezetten kellett tovább játszanunk. De ilyenek a nagy csaták, ezeket így kell lehozni.

A játékosok nagyon jó mentalitással és nagyon jó erőnléttel csinálták végig ezt a meccset, ami nagyon jó hír számunkra. Egy ilyen minőséget képviselő ellenféllel szemben nehéz úgy játszani, ha már az első félidőben elveszíti egy csapat a kulcsjátékosai nagy részét. Krstović kiválására, Risvanis piros lapjára és Kalmár taktikai okokból történt lecserélésére gondolok. Ilyenkor a csapatnak meg kell mutatnia az erejét, azt, hogy mennyire összetartó. Ez sikerült is, és ezek voltak azok a mutatók, melyek legalább az egyik pont megszerzésében segítettek” – kezdte értékelését Adrian Guľa, a DAC vezetőedzője.

A csallóközi együttes vezetőedzője köszönetét fejezte ki a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóknak, akik végig buzdították a csapatot. Guľa továbbá elmondta nagyra értékeli a csapatszellemet, de kiemelte, lesz még két lehetősége csapatának, hogy legyőzzék a Slovant.

Köszönöm a szurkolóknak, hogy értékelték azt az energiát, amit belefektettünk a meccsbe. Úgy érzem, a vezető gólunk mintha kissé a kárunkra lett volna, hiszen utána lassabban játszottunk, sok könnyű labdát elveszítettünk, és ezen még dolgoznunk kell. Gyorsabban és pontosabban kell kihoznunk a labdákat, hiszen pontosan ez volt az, amiben a Slovan ma jobb volt, de hangsúlyozom, hogy nagyra értékelem a csapatszellemet.

Korábban Pozsonyban és itthon is döntetleneztünk egymással, és a rájátszásban lesz még két lehetőségünk, hogy megtegyük a maximumot a győzelemért. Most sokkal fontosabb lesz azonban, hogy a jövő heti nagymihályi mérkőzésre összpontosítsunk” - értékelte a Slovan elleni mérkőzést Adrian Guľa a sárga-kékek vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.