A Zsolna ellen biztosíthatja be nemzetközi kupaindulását a DAC

2021. április 30., 11:22
Ondik Gábor

Rendhagyó és egyben sorsdöntő rangadó vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hétvégi fordulójában. A DAC szombaton a rivális Zsolnát fogadja a MOL Arénában.

dac zsolna
Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásában már a hetedik fordulóra kerül sor, a dunaszerdahelyi DAC hazai pályán játszik rangadót a rivális Zsolna ellen. A találkozón már nézők is lehetnek, amennyiben teljesítik a Közegészségügyi Hivatal feltételeit. A csallóközi együttes ingyen beengedi a szurkolókat, amennyiben két negatív teszttel rendelkeznek.

A DAC 1904 futballklub lehetővé teszi szurkolóinak a részvételt a hétvégi bajnokin. Hogy megkönnyítsük a szurkolóink helyzetét, ingyen belépést biztosítunk mindenkinek, aki teljesíti a Közegészségügyi hivatal feltételeit - áll a klub hivatalos közleményében.

Sorozatban negyedszer

A DAC hétvégi ellenfele a Zsolna is a nemzetközi kupaindulásért küzd, a zsolnai együttes öt pontra van a kupaindulást jelentő pozíciótól, valamint tíz pontra a sárga-kékektől. A DAC számára is fontos a hétvégi összecsapás, hiszen rendhagyó mérkőzésről van szó, ráadásul a sárga-kékek egy döntetlennel bebiztosíthatják a nemzetközi kupaindulást, immáron sorozatban negyedszer.

A csallóközi együttes jövőre az Európa Konferencia Ligában szerepelhet, amennyiben hétvégén legalább egy pontot szerez. A Zsolnának amennyiben nem sikerülne visszaszereznie a harmadik helyet a tabellán a Nagyszombattól, egy esetleges kupagyőzelemmel harcolhatná ki a nemzetközi kupaindulást.

Harmincadszor a Zsolna ellen hazai pályán

A DAC harmincadik alkalommal fogadja hazai pályán riválisát a Zsolnát A sárga-kékek az idei szezonban negyedik alkalommal mérkőznek meg a Zsolnával, az eddigi három összecsapás során azonban nem sikerült legyőzniük a zsolnai együttest két döntetlen és egy vereség mellett. A felsőházi rájátszásban is találkozott már a két együttes, akkor egy gólzáporos 3-3-as döntetlen született. Érdekesség a két csapat múltját illetően, hogy a DAC első élvonalbeli gólját és első győzelmét is a Zsolna ellen szerezte hazai pályán még 1985-ben, az első élvonalbeli dunaszerdahelyi gól győztes találat is volt egyben, amelyet Majoros György szerzett.

 

Bernd Storck távozása után Németh Antal vette át ideiglenesen a DAC irányítását, a magyar szakember az Aranyosmarót otthonában győzelemmel debütált a sárga-kékek kispadján. A Zsolna elleni mérkőzésen Németh nem számíthat egyik legeredményesebb játékosára a góllövőlista éllovasára a 16 gólos Eric Ramirezre, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt kihagyja a Zsolna elleni rangadót.

A Zsolna nem a legjobb formájában érkezik Dunaszerdahelyre, Pavol Staňo együttese legutóbbi öt mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni a Trencsén elleni idegenbeli bajnokit. A legutóbbi fordulóban hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból a Slovan ellen, a legvégén ismét egy büntetővel kaptak ki a pozsonyiaktól.

Fortuna Liga, felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 7. forduló:
Május 1., szombat:
FC DAC 1904 - MŠK Zsolna 14:30 (RTVS, Fortuna Liga TV)
AS Trencsén - FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Fortuna Liga TV)
Május 2., vasárnap:
FC Szpartak Nagyszombat - ŠK Slovan 18:00 (Orange Šport, Fortuna Liga TV)
Fortuna Liga, alsóházi rájátszás (bentmaradásért), 7. forduló:
Május 1., szombat:
FK Szenice – FC Nyitra 17:00 (Fortuna Liga TV)
MFK Zemplén Nagymihály - MFK Rózsahegy 17:00 (Fortuna Liga TV)
ŠKF Szered – FK Pohronie Garamszentkereszt 17:00 (Fortuna Liga TV)

Kövesse facebook oldalunkat is!