2024. február 20., 13:03

A szlovákok szövetségi kapitánya lesz a Napoli új vezetőedzője - HIVATALOS

Francesco Calzona váltja a mindössze pár hónappal ezelőtt kinevezett Walter Mazzarit az SSC Napoli kispadján. 

Francesco Calzona
Fotó: SSC Napoli

Már korábban is felmerültek hírek, hogy Mazzarit meneszthetik nápolyiak kispadjáról, a vezetőség ugyanis sem az eredményekkel, sem a mutatott játékkal nem volt elégedett. Több jelölt is felmerült a posztra, végül a szlovák ladarúgó-válogatott szövetségi kapitányára, Francesco Calzonara esett a választás. A hírt a Napoli elnöke és tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis hivatalos X-fiókján erősítette meg. 

Köszönettel tartozom Walter Mazzarrinak, a De Laurentiis és a Napoli-család barátjának, mert egy nehéz helyzetben állt a csapat mellé. Walter a továbbiakban is kiemelt helyet foglal el a nápolyiak és a mi szívünkben is. Egyúttal köszöntöm a visszatérő Francesco Calzonát, aki korábban Maurizio Sarri és Luciano Spalletti segítőjeként is dolgozott klubunknál” 

– áll De Laurentiis posztjában.

Ha minden igaz, Calzona június végéig ír alá szerződést a Napolival, és ezzel párhuzamosan a szlovák válogatottat is irányítani fogja. Korábban felmerültek olyan hírek, miszerint a nápolyiak és a szlovák labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Marek Hamšík is csatlakozhat Calzona stábjához, ezt azonban az egyik leghitelesebb olasz újságíró, Fabrizio Romano cáfolta. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.