2023. október 24., 21:00

A Szlovák Kupában feledtetné a zsolnai pofont a DAC

A szombati csúfos zsolnai vereséget követően hétközben máris pályára lép a dunaszerdahelyi DAC, ezúttal Szlovák Kupa negyedik fordulójában a harmadosztályú Szinna otthonában.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A zsolnai 5-1-es kijózanító vereséget követően a dunaszerdahelyi sárga-kékek ezúttal a Szlovák Kupában lépnek pályára szerda délután. A DAC-ra a tavalyi idényhez hasonlóan ezúttal is egy keleti gárda vár, méghozzá a harmadosztályban szereplő legkeletibb ellenfél, a zempléni Szinna gárdája.

A tavalyi idényben a sárga-kékek a Homonna otthonában szenvedtek vereséget nagy meglepetésre, akkor a keleti gárda jutott tovább. Érdekesség, hogy a harmadosztályú gárdánál a DAC legendája és a klubtörténelem legjobb élvonalbeli góllövője, Pavol Diňa különböző funkciókat is ellát, így számára különleges lesz a szerdai összecsapás.

Szeretnénk jóvá tenni a zsolnai vereséget, egyúttal tudatosítjuk, hogy a színeinkért és a klubunkért küzdünk. Egyértelmű célkitűzésünk van a kupában, amely nemcsak a soron következő csapat elleni továbbjutásról szól, a lehető legtovább akarunk menetelni. Egyúttal zajlik a harc a kezdőcsapatbeli helyekért, mivel az utolsó mérkőzés rosszul sült el számunkra.

Lehetséges bizonyos rotálás, de nemcsak a fizikai terhelés, hanem a helyekért való küzdelem miatt is. Bízom benne, hogy a konkurenciaharc segít abban, hogy holnap erősek és sikeresek legyünk. A kupának megvan a saját különlegessége, egy harmadik ligás ellenfél vár ránk, ezért tisztában vagyunk azzal, hogy minden körülmények között a maximumot kell nyújtanunk” - tekintett előre a szerdai kupamérkőzésre Adrian Guľa vezetőedző.

A zsolnai 5-1-es súlyos vereséget követően sokan arra számítottak, a DAC meneszti vezetőedzőjét, ugyanis a sárga-kékek már negyedik vereségüket szenvedték el. Annál is inkább, mert az elmúlt évek során a Világi érában ez volt a tendencia a gyenge eredmények után edzőváltás. A 47 esztendős szakember az utóbbi évek leghosszabb ideje posztjában lévő dunaszerdahelyi tréner. 

A DAC mestere nincs könnyű helyzetben hiszen több játékosára sem számíthat sérülés miatt, Ramadan pályára lépése is kérdéses, így minden bizonnyal az eddig kevesebb játékperchez jutó futballisták kapnak lehetőséget. A sárga-kékek horvát tehetsége Barišić a hétvégén DAC farmcsapatának a Somorjának a színeiben két gólt is szerzett, így minden bizonnyal a szerdai kupameccsen a kezdőcsapat tagja lesz.

A hazai életük mérkőzésére készülnek, hiszen óriási a készülődés a szerdai mérkőzésre, ami a klub történelmében az egyik legjobban várt mérkőzés lesz.

A szinnai klub eddig legnagyobb sikerét éppen a honi kupasorozatban érte el az 1975/76-os szezonban, ahol egészen a legjobb négyig meneteltek, ahol végül kikaptak a pozsonyi Intertől. A zempléni együttes történelme egyik legjobb időszakát éli, hiszen a harmadosztály keleti csoportjának negyedik helyét foglalják el.

A találkozó egyértelmű esélyese a dunaszerdahelyi DAC, egy újabb vereség és kupakudarc óriási csalódás lenne, a sárga-kékek számára csak a biztos továbbjutás az elfogadható.

A Szlovák Kupa versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőkig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen eredmény esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik. A találkozót a Niké TV élőben közvetíti 14:30-kor.

Szlovák Kupa, 4. forduló:

MFK Szinna (III.) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 14.30 (Niké TV)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.