A somorjai STK fiatal DAC tehetségekkel vág neki az új idénynek

Ondik Gábor 2019. július 20., 14:21

Az élvonalbeli DAC és a másodosztályban érdekelt Somorja partneri együttműködésének köszönhetően, az idei szezonban a somorjai együttes lesz a sárga-kékek fiókcsapata. A dunaszerdahelyi csapat ezzel több fiatal tehetségének játéklehetőséget tud biztosítani a fejlődésük érdekében.

Fotó: STK Somorja FB

A bajnoki rajt előtt a dunaszerdahelyi DAC és a STK Somorja partneri együttműködést kötött egymással, miszerint a Somorja lesz a sárga-kékek fiókcsapata ebben az idényben. Az előző kiírásban a komáromi KFC töltött be hasonló szerepet, ahol több dunaszerdahelyi tehetség szerepelt kölcsönben. Az együttműködés célja, hogy a DAC tehetségei minél több rutint szerezzenek a felnőtt labdarúgásban.

A ma rajtoló új idényben a somorjai együttes öt fiatal dunaszerdahelyi tehetséget is szerepeltethet a kezdőcsapatában.

A somorjai együttes honlapján erősítette meg, kik azok a DAC-játékosok, akik szerepelhetnek. Az előző idényt Komáromban töltő 20 esztendős támadó Martin Rymarenko pótolhatja Almási Lászlót a támadószekcióban, ugyanis a fiatal csatár Pozsonyligetfalun folytatja. Rymarenko az előző szezonban 9 mérkőzésen lépett pályára a lila-fehérek színeiben.

A másik érkező a DAC Akadémiáról a Magyar Attila, aki a védelemben kaphat szerepet.

A középpályára az előző szezonban Pozsonyligetfalun szerepelő Nagy Péter érkezik, aki az előző kiírásban 13 mérkőzésen 2 gólpasszt is kiosztott a pozsonyi együttesben. Ezt megelőzően pedig Komáromban is szerepelt, ahol szintén 13 mérkőzésen két gólig jutott.

Rajtuk kívül a DAC Akadémiájáról még László Jánossal és Magyarics Tamással erősödik a Somorja kerete.

A Somorja kerete az új idényre:
Kapusok: Juraj Hajdúch, Jakub Bubák
Védők: Magyar Attila, Draško Matej Marić-Bjekić, Vladimír Pončák, Dávid Válek, Jakub Čunta, Vladimír Fujak
Középpályások: Németh Tamás, Ľubomír Mezovský, Nagy Péter, László János, Lukáš Leginus
Támadók: Artur Pidruchnyi, Méry Tamás, Juraj Pančík, Martin Rymarenko, Magyarics Tamás
0 HOZZÁSZÓLÁS