A sárga-kékek hazai pályán fogadják a nagy rivális Slovant

2021. április 10., 12:50
Ondik Gábor

Folytatódik a sűrű program, újabb bajnoki fordulóra kerül sor a hétvégén. A dunaszerdahelyi sárga-kékek újabb rangadót játszanak, ezúttal a címvédő és listavezető pozsonyi Slovant fogadják a MOL Arénában.

Fotó: dac1904.sk

Újabb kulcsfontosságú rangadó vár a dunaszerdahelyi DAC-ra, Bernd Storck együttese a címvédő Slovannal mérkőzik meg vasárnap a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A DAC hétközben győzelemmel hangolt a hétvégi rangadóra, miután a Szlovák Kupában magabiztos győzelemmel ejtették ki a Rózsahegyet. A pozsonyiak is továbbjutottak miután a másodosztály éllovasát a Liptószentmiklóst győzték le egyetlen góllal.

A nagy rangadó

A DAC egy jó szezonkezdet után sokáig versenyben volt a bajnoki címért, de az őszi szezon végére és a tavaszi szezon elején hiba csúszott a gépezetbe, amit a pozsonyiak kihasználtak és jókora előnyre tettek szert. A bajnokságból ugyan hét forduló még hátra van, matematikai esélye ugyan lenne a sárga-kékeknek a bajnoki címre, de a helyzet sokkal árnyaltabb. A pozsonyi együttes 13 pontos előnnyel érkezik Dunaszerdahelyre, a sárga-kékek az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak egy esetleges hazai győzelemmel. A DAC számára fontos lenne egy győzelem, mert a Zsolna felzárkózását így elkerülhetik.

Bernd Storck együttes azért sincs könnyű helyzetben, mivel a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt és a szintén magyar válogatott Schäfer András is megsérült. Jó hír viszont, hogy Vida Máté játékra jelentkezik és már csak a sárga-kékek mesterétől függ, mikor fogja hadra a magyar játékosát. A pozsonyiak magyar válogatott játékosa Holman Dávid is visszatért sérüléséből és kigyógyult a koronavírus fertőzésből is, így ő is pályára léphet Dunaszerdahelyen.

„Az elmúlt két hétben már a csapattal edzettem. Minden rendben van, már egymás elleni meccsen is játszottam, gólpasszt adtam. Egy ilyen jellegű sérülés gyógyulási ideje hat-kilenc hónap, s az illetékesekkel konzultálva fél év után elkezdtem teljes intenzitással edzeni. Sajnos azonban előjöttek a fájdalmak, talán túl korán vágtam bele a munkába. A térdem rendben volt, de a gyulladást meg kellett szüntetni, ami az összes bölcsességfogam kihúzásával sikerült is. Örülök, hogy már látom a fényt az alagút végén. Jelenleg jól érzem magam, mentálisan megerősödtem, vezetőedzőnk, Bernd Storck döntésén múlik, mikor jelöl a csapatba” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vida Máté.

Ősi rivalizálás

A Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában immáron 64. alkalommal mérkőzhet meg a két nagy rivális, amely a derbi múltját ismerve több mint egy futballmérkőzés. Az eddigi mérkőzéseken a pozsonyiak voltak az eredményesebbek, 38 győzelemmel. A sárga-kékek 12 győzelmet tudnak felmutatni a derbik történetében, míg pontosztozkodásra 13 alkalommal került sor.

A jelenleg is futó idény alapszakaszában a két gárda két alkalommal mérkőzött meg, a MOL Arénában 1-1-es döntetlen született míg pár hete Pozsonyban a Slovan 3-1-re győzött.

Ami a Csallóközben rendezett mérkőzéseket illeti, a dunaszerdahelyiek hazai közönség előtt 10 győzelemmel büszkélkedhetnek a pozsonyiak 14 győzelmével szemben. A sárga-kékek legnagyobb arányú győzelmüket 1989-ben szerezték. Ezt a tavalyi szezon alapszakaszában a DAC beállította, mikor 5-2-re győzték le az „égszínkékeket”.

Felsőházi rájátszás (bajnoki címért) 4. forduló:
Április 10., szombat:
AS Trencsén - MŠK Zsolna 15:30 (RTVS, Fortuna Liga TV)
FC Szpartak Nagyszombat – FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Fortuna Liga TV)
Április 11., vasárnap:
FC DAC 1904 - ŠK Slovan 16:00 (Orange Šport, Fortuna Liga TV, M4 Sport+)
Alsóházi rájátszás (a bentmaradásért), 4. forduló:
Április 10., szombat:
FK Szenice – MFK Rózsahegy 17:00 (Fortuna Liga TV)
ŠKF Szered – FC Nyitra 17:00 (Fortuna Liga TV)
MFK Zemplén Nagymihály - FK Pohronie Garamszentkeresz 17:00 (Fortuna Liga TV)

Kövesse facebook oldalunkat is!