2022. május 15., 13:42

A Rózsahegy ellen folytatná remek hazai sorozatát a DAC

A szlovák élvonalbeli-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának nyolcadik fordulójára kerül sor. A dunaszerdahelyi sárga-kékek vasárnap este 20 órai kezdettel hazai közönség előtt fogadják az ezüstéremért harcban álló Rózsahegyet. A csallóközi együttes hazai pályán nyolc bajnoki óta nem szenvedett vereséget.

DAC-Trencsén
Fotó: dac1904.sk

A Szered elleni döntetlennel biztossá vált, hogy a DAC a tabella negyedik helyén végez a Fortuna Liga idei idényében. Mivel a Nagyszombat az elmúlt hétvégén megnyerte a Szlovák Kupát a sárga-kékek első alkalommal vehetnek részt a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszásban, ahol a DAC mellett, a Szered, Zsolna és Trencsén szerepel majd.

Veszelinov bombaformában

Az elmúlt három bajnokin a sárga-kékek két fontos győzelmet is arattak a Zsolna és a bajnok Slovan ellen, ráadásul gólt sem kaptak, valamint a Szered ideiglenes otthonában gól nélküli döntetlen értek el Janeiro tanítványai. A DAC magyar U21-es válogatott hálóőre Veszelinov Dániel is nagyon jó formába lendült, sorozatban három bajnokin nem kapott gólt ezáltal már 302 perce érintetlen a hálója. A 20 esztendős tehetség pedig immáron öt bajnokiján négyet hozott le kapott gól nélkül.

„A játékosok erőnléti és mentális állapotfelmérésére használtuk fel a hosszabb szünetet, ugyanis már a play-off és az Európa Konferencia Ligába való bejutás lebeg a szemünk előtt. Ezt megelőzően azonban még vár ránk két meccs, amelyeket természetesen meg szeretnénk nyerni. A csapat jó hangulatban van, még ha a Szered elleni döntetlent követően egy kicsit csalódottak is voltunk, amiért annyi helyzetből egyszer sem sikerült betalálnunk” - nyilatkozta Joao Janeiro a mérkőzést megelőzően.

Nyolcmeccses veretlenségi sorozat hazai pályán

A dunaszerdahelyi csapat a szezon végére jó formába lendült ezt is bizonyítja a Slovan és a Zsolna legyőzése hazai pályán. A sárga-kékek legutóbbi nyolc bajnokijukon nem szenvedtek vereséget a MOL Arénába, amit a Rózsahegy ellen is folytatnának Baloghék. A sárga-kékeknek lenne is miért visszavágni a Rózsahegynek hiszen idén tavasszal a liptóiak otthonában még a rájátszás első körében súlyos 4-1-es vereséget szenvedtek a dunaszerdahelyiek. A Peter Struhár edzette rószahegyiek számára fontos mérkőzés lesz a ma esti mérkőzés, hiszen még nagy csatában vannak a második ezüstérmes pozícióért, ami történelmi siker lenne a klub történetében. A Rózsahegy jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az újdonsült kupagyőztes Nagyszombatot, akik tegnap este legyőzték idegenben a Zsolnát.

A Rózsahegy nagyon harcias gárda, a játékosai keresik a párharcokat, emellett a rögzített játékhelyzetekből is veszélyesek, továbbá jól megy nekik a támadásba való átmenet is. Magamat ismétlem, de kulcskérdésnek tartom a hatékonyságunkat. Ha gólhelyzetbe kerülünk, ki kell azt használnunk. Ugyanakkor a védelemben is figyelmesen kell futballoznunk”

- nyilatkozta a DAC aktuális ellenfeléről Janeiro a sárga-kékek mestere.

A portugál mester több kulcsjátékosára sem számíthat, a maródiak listáját ezúttal is a Kalmár, Szendrei, Balić, Hahn, Ricardo ötösfogat alkotja, de Alex Pinto játékára sem számíthat Janeiro, mivel sárga lapos eltiltás miatt hiányozni fog a Rózsahegy ellen. Továbbá Szánthó Regő játéka is nagyban kérdéses, mivel a klub tájékoztatása szerint röviddel a Szered elleni bajnokit követően pozitív koronavírus mintát produkált.

Újabb edzőváltás?

A szlovák sajtót már hetek óta lázban tartja, mi lesz a DAC portugál vezetőedzőjével. A 40 esztendős Joao Janeiro szerződése ugyanis június végén lejár és a sajtóhírek szerint nem hosszabbítják meg a felek az együttműködést. A szlovák médiában pedig olyan hírek láttak napvilágot miszerint, hogy a Zsolna korábbi sikeredzője Adrián Guľa lehet a sárga-kékek következő edzője, aki legutóbb a lengyel élvonalban szereplő Wisla Kraków együttesénél dolgozott. A keret is jelentős változáson mehet át, hiszen hét játékos szerződése is lejár június végén, többek között Matuš Malý, a brazil Mateus Brunetti, a belga Thibaud Verlinden, a ghánai Zuberu Sharani, Sebastian Nebyla, a Honvédtól kölcsönben szereplő Balogh Norbert kölcsönszerződése, míg a cseh Martin Jedlička kontraktusa is a végéhez közeledik.

Fortuna Liga felsőházi rájátszás, 8. forduló:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Rózsahegy 20.00 (VOYO, Dajto)
A forduló eddigi eredményei:
MŠK Zsolna – FC Szpartak Nagyszombat 1-2 (1-1)
ŠKF Orion Tip Szered - ŠK Slovan 0-3 (0-1)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.