2018. szeptember 25., 18:19

A rimaszombati képviselők nem tárgyaltak sem a futballakadémiáról sem a kollégiumról

A rimaszombati városi képviselők keddi testületi ülésükön két fő programpontról tárgyaltak volna: a volt kollégium épületének eladásáról, valamint egy futballakadémia létesítéséről a magyar féllel együttműködésben. Végül mindkét programpontot levették a napirendről.

rimaszomat_stadion_01.jpg
Médialapozó
Fotó: Virsinszky Tamás

Az első programpont az Iskola utcában lévő volt kollégium düledező épületével van összefüggésben. Az ingatlan néhány évvel ezelőtt átkerült a Besztercebányai Megyei Önkormányzattól a város tulajdonába, a megye által kezelt utak alatti telkekért cserébe. A városvezetés el akarta adni a kollégiumot, ezért nyilvános versenytárgyalást hirdetett. A minimális árat Rimaszombat vezetése 674 ezer euróban szabta meg. Feltétel lett volna az is, hogy az ingatlan vásárlója felújítja az épületet és bérlakásokat létesít benne.

 Több képviselő szerint ugyanakkor a városnak nem kellene eladnia az ingatlant, hanem inkább egy felújítási tervet kellene kidolgoznia. Jozef Šimko polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: nem érti a képviselőket, hiszen azáltal, hogy a programpontot levették a napirendről, 130 lakás építését akadályozták meg, amelyeket fiatal családoknak adhattak volna ki.

A második programpontban a miskolci Borsodsport Invest Kft. ajánlatát tárgyalták. A Kft. Rimaszombatban létesítene egy futballakadémiát, melyet a magyar kormány mintegy négymillió euróval támogatna. A városi önkormányzat évente járulna hozzá az akadémia működéséhez. 

A városi képviselők május óta hiába tárgyaltak többször is az akadémia ügyében, hiába tartottak rendkívüli üléseket, közös nevezőre mégsem jutottak. Több képviselő kifogásolta a nem egyértelmű szerződési feltételeket, a hiányzó határidőket és a vitatott szankciókat. Nem hivatalos információk szerint a képviselők azért vették le ezt a programpontot is a napirendről, hogy a végső döntést már az új képviselő-testület és – ha úgy alakul - az új polgármester hozhassa meg.

Fotó:  mskrimavskasobota.sk

rimaszomat_stadion_01.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék