2023. március 18., 19:41

A Nagyszombat elleni kerületi rangadón újabb klubrekordot állíthat fel a DAC

Hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a Fortuna Ligában éllovas DAC. A csallóközi sárga-kékek a nagy kerületi rivális Nagyszombat együttesét látják vendégül a válogatott szünet előtt.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga rájátszásának második fordulóját négypontos előnnyel várhatja a dunaszerdahelyi DAC. Adrian Guľa együttese az előző fordulóban Nikola Krstović mesterhármasának köszönhetően Besztercebányáról is elhozta a három pontot, így a Slovan botlását teljes mértékben kihasználták Kalmárék. A mérkőzést követően pedig a szlovák sajtó komoly kritikákat fogalmazott meg a játékvezetővel szemben, akit el is tiltott a szövetség. A besztercebányai mérkőzés előtt a DAC csapatbuszát ismeretlen tettesek tojásokkal is megdobálták.

Sok helyen utálnak minket a magyarságunk miatt, Besztercebányán is szidtak, de ott a mieink többen voltak, négy-ötszázan buzdítottak, űztek, hajtottak bennünket, őket jobban hallottam. Megszoktam, hogy gyűlölnek minket, hat év alatt megedződtem. Különösebben nem figyelek oda már az ilyesmire, ha mégis hallom, akkor inkább motivál. Így tehát fordított eredménye van a gyűlölködésnek"

– nyilatkozta a DAC kapitánya, Kalmár Zsolt a sportal.hu-nak.

A besztercebányai sikerével sorozatban ötödik idegenbeli sikerét könyvelhette el a dunaszerdahelyi együttes, amivel új klubrekord született. Vasárnap pedig egy újabb nagy rangadó vár a sárga-kékekre, talán nem túlzás azt állítani, minden idők legfontosabb kerületi rangadóján fogadják a Nagyszombatot a MOL Arénában Guľa mester védencei.

A DAC-nak óriási esélye van, hogy idén megtörjék a Slovan dominanciáját a Fortuna Ligában, hiszen négy ponttal vezetik a bajnokságot.

Innentől minden mérkőzés egy nagy rangadó lesz. Kiváló hír, hogy a héten a DAC montenegrói gólvágója Nikola Krstović újabb két évvel 2027 nyaráig meghosszabbította szerződését.

Három hét után ismét odahaza lépünk pályára, már nagyon várjuk. A legutóbbi dunaszerdahelyi mérkőzésünk óta kétszer nyertünk idegenben, már alig várjuk a kerületi rangadót a szurkolóink előtt, egy minőségi ellenféllel szemben. Bízom benne, hogy a drukkereinkkel közösen erősek és sikeresek leszünk.

A csapatok kölcsönösen ismerik egymást, nem igazán van mit titkolni, de így is amellett döntöttünk, hogy jobb lesz a saját szemünkkel látni őket. Ezért utazott el Laco a trencséni kupameccsre. Remélhetőleg a friss észrevételek, de a legutóbbi fordulók során gyűjtött információk is a hasznunkra válnak, és alaposan felkészültek leszünk.” - nyilatkozta a kerületi rangadó előtt a DAC mestere, Adrian Guľa a klub hivatalos honlapjának.

A vasárnapi rangadón pedig egy újabb klubrekordot is felállíthat a DAC, amennyiben nem kapnak ki a kerületi riválistól. A sárga-kékek sorozatban 16 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a Fortuna Liga idei idényében, amivel beállították a 2016/17-es bajnoki idényben felállított klubrekordot, ami a Nagyszombat ellen meg is dőlhet.

Kilenc forduló van még hátra, s minél több meccset szeretnénk ebből megnyerni. A hétvégén a Nagyszombatot fogadjuk, a harmadik helyezettet, az nagy meccs lesz, és várhatóan telt ház. Ha nyerünk, újabb komoly lépést teszünk a célunk, az aranyérem felé. A DAC-nál most minden együtt van ahhoz, hogy megnyerjük az élvonalat, de messze még a vége"

- fogalmazott a rangadó előtt Kalmár Zsolt.

A két nagy rivális idén eddig két alkalommal találkozott az alapszakaszban, a sárga-kékek november egy hajrában szerzett góllal győzték le a piros-feketéket, de idegenben a Spartak otthonában 3-1-re kikaptak.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), felsőházi rájátszás, 2. forduló:

Március 17., péntek:

MŠK Zsolna – MFK Dukla Besztercebánya 6-4 (1-2)

Március 19., vasárnap:

FK Železiarne Zólyombrézó - ŠK Slovan 15.00 (Voyo)

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Spartak Nagyszombat 17.30 (Voyo, Dajto)

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), alsóházi rájátszás, 2. forduló:

Március 18., szombat:

MFK Zemplén Nagymihály - MFK Tatran Liptószentmiklós 0-0

MFK Szakolca – AS Trencsén 2-0 (2-0)

MFK Rózsahegy - FC ViOn Aranyosmarót 2-0 (0-0)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.