2023. február 10., 12:18

A Nagymihály fiatal tehetségét is megszerezné a DAC

A téli átigazolási ablakban a dunaszerdahelyi sárga-kékek csak fiatal játékosokat szerződtettek. A DAC látókörébe ezúttal a szlovák élvonal egyik nagy tehetsége került, aki mindössze 17 éves és már túl van élvonalbeli bemutatkozásán is.

Zoran Záhradník
Fotó: mfkzemplin.sk

A sárga-kékek a jövőre is gondolva több fiatal tehetséggel erősítették meg keretüket az elmúlt hetekben. A jelenleg is zajló téli átigazolási szezonban eddig négy fiatal játékos csatlakozott a DAC keretéhez.

A csallóközi együttes látókörébe legújabban a zempléni Nagymihály mindössze 17 esztendős játékosa Zoran Záhradník került, aki jó eséllyel Dunaszerdahelyre kerülhet.

A mindössze 17 esztendős Záhradník a Nagymihály felnőttcsapatában 2021 augusztusában mutatkozott be a szlovák élvonalban, amivel a fiatal támadó a szlovák élvonalbeli bajnokság második legfiatalabb játékosa lett, aki 16 évesen és két naposan bemutatkozhatott a Liptószentmiklós ellen. Érdekesség, hogy mindössze egy nap híján a szlovák bajnokság legfiatalabb játékosa lehetett volna, aki pályára lépett, de ezt a rekordot Andrej Rendla tartja, amit még 2006-ban állított fel. A zempléniek fiatal támadója az idei bajnoki szezonban hat alkalommal is pályára lépett csereként. A 17 esztendős Záhradník eddig két szezon alatt 13 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a zempléni együttes színeiben és minden alkalommal csereként.

A nagymihályiak tehetsége, amennyiben a DAC mellett dönt, minden bizonnyal Somorján gyűjtheti a játékperceket a felnőtt labdarúgásban.

A DAC télen eddig négy játékossal erősített, többek között a görög Ioannis Niarchos, a szintén Nagymihályból szerződtetett Alex Mendez, valamint csatlakozott a sárga-kékek keretéhez, a brazil Riquelme és a montenegrói Matija Krivokapić.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.