2023. augusztus 27., 19:41

A második otthona lett Dunaszerdahely Kalmár Zsolt számára

A Besztercebánya elleni hazai bajnokira meghívást kapott a DAC távozó csapatkapitánya Kalmár Zsolt, aki két hete igazolt a magyar NB I-ben szereplő Fehérvárra. A szurkolók és a klub is köszöntötte a kapitányt.

Kalmár Zsolt búcsúzik játékostársaitól
Kalmár Zsolt búcsúzik játékostársaitól
Fotó: dac1904.sk

Szombaton a Besztercebánya elleni bajnoki előtt a klub és a szurkolók is elköszöntek a DAC távozó csapatkapitányától Kalmár Zsolttól, aki nem gondolta, hogy hat évig fog Csallóközben futballozni. A A 28 éves játékos az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elárulta, úgy érkezett kölcsönbe a DAC-hoz, hogy felépíti magát és továbblép.

De amilyen hangulat és szeretet itt van a foci körül, az engem vonzott. A klub filozófiája is vonzott, az, amit fel szeretett volna építeni velem. Ezért is alakult úgy, hogy itt maradtam és elértem azt a szintet, hogy csapatkapitány is tudtam lenni. Ez is egy nagy elismerés volt a számomra”

- kezdte a 32-szeres magyar válogatott futballista.

A rutinos futballista kiemelte második családjának tekintette a dunaszerdahelyi együttest, nagyon szeretett itt lenni és sok szép élményt szerzett a csapattal és a szurkolókkal közösen. A lefújást követően a dunaszerdahelyi szurkolók egy hatalmas molinót is átadtak a DAC távozó kapitányának, Köszönjük kapitány felirattal és a dunaszerdahelyi szurkolók aláírásával.

Egyet sajnálok, hogy egy kupát nem tudtunk felemelni, nem tudtam felemelni a klubnak és a közönségnek. Nagyon remélem, hogy ezt a kupát a jövőben meg tudja szerezni a DAC”

– tette hozzá az M1-nek.

Kalmár bő két hete igazolt az NB I-ben szereplő Fehérvár együtteséhez, ahol kettő plusz egyéves szerződést kötött. A 32-szeres válogatott futballista 2017-ben érkezett a DAC-hoz és 148 mérkőzésen 47 gólt szerzett, valamint 29 gólpasszt is kiosztott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2023. 08. 28., h - 13:58

A DAC életérzés mint olyan, épp most, a magyar játékosok elűzésével ér véget! Valakik ezt várják el az edzőtől. Nem kellenek ide magyar nemzeti szimbólumok, Himnusz ... Helyette jó a "maďarské kurvy; bi a bi, a bi maďara do hlavy"! A tulajdonost sem zavarja, mert eddig sem tett semmit azért, hogy ez ne így legyen! Értem én, hogy pénz, meg minden. De ki fog itt fél év múlva belépőt venni? Már most is eszméletlenül drága! A DAC a szürkeség ködében fog eltűnni csendben!