2018. április 13., 20:20

A következő idényben sem lesz videóbíró az angoloknál

A korábbi tervekkel ellentétben a következő szezonban sem alkalmazzák a videóbíró-technológiát az angol labdarúgó-élvonalban.

Premier League bíró
Fotó: TASR/AP

A Premier League-ben szereplő klubok pénteken azért döntöttek így, mert az eddigi tapasztalatok alapján a rendszer további tesztelésre és fejlesztésre szorul.

Álláspontjuk szerint a videóbíró használata során javítani kell a kommunikációt a stadionokon belül, illetve érthetőbbé kell tenni a döntéseket a televíziónézők számára.

A tesztelésre továbbra is lehetőség lesz az FA Kupában és a Ligakupában. A videóbírót egyre több helyen használják, például a német Bundesligában, az olasz Serie A-ban és az ausztrál élvonalban.

A nyári, oroszországi világbajnokságon, illetve a következő szezontól a spanyol La Ligában és a francia Ligue 1-ben is alkalmazzák majd. Az európai szövetség (UEFA) döntése értelmében viszont a Bajnokok Ligájában továbbra sem vezetik be.

Az angol szövetség (FA) ügyvezetője, Martin Glenn január közepén még arról beszélt, sikeres volt a rendszer bemutatkozása, és hamarosan bevezetik a Premier League-ben is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Elek Kubicskó 2018. 04. 15., v - 14:28
A Premier League-/a-kovetkezo-idenyben-sem-lesz-videobiro-az-angoloknal).......Bajnokok Ligájában továbbra sem vezetik be....... vaskalapos társaság szubjektív döntései.......maradiak avagy pénz van a döntések mögött???