2018. április 18., 13:45

A Konföderációs Kupa helyére kerülhetne a klubvilágbajnokság

A Konföderációs Kupa helyén és idején lenne az átalakított klubvilágbajnokság a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elképzelése alapján.

focilabda - illusztráció
Fotó: pixabay.com

A francia hírügynökség szerdai értesülése szerint Gianni Infantino FIFA-elnök a tervekről levelet küldött minden kontinentális szövetség elnökének.

A jelenleg évente sorra kerülő klub-vb helyett egy nagyobb szabású, több csapatot érintő tornát szerveznének négyévente 2021-től kezdődően.

A tervezetből kiderül, az eseménynek tesztversenyként a következő évi világbajnokság rendezője adna otthont a mostani decemberi időpont helyett júniusban, a Konföderációs Kupa helyett, amely megszűnne.

Mindez azt jelentené, hogy a 18 naposra tervezett torna nem ütközne az európai bajnokságokkal. A további részleteket a következő hetekben dolgozzák ki.

A múlt héten a The New York Times arról számolt be, hogy a FIFA mérlegeli a klubvilágbajnokság rendezési jogának eladását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.